Jezelf voorbereiden op voordeel

Het probleem met een sim only abonnement is dat veel mensen deze wel willen afsluiten om gebruik te maken van het prijsvoordeel, maar dat zij ook een gedegen telefoon nodig hebben om hier gebruik van te maken. Als je hiervoor niet genoeg geld gespaard hebt, dan is een abonnement met toestel vaak een interessantere optie. Althans zo lijkt het voor de meeste mensen. Ze kunnen dan een compleet nieuwe telefoon in hun bezit hebben van een bekend merk voor een paar tientjes extra in de maand. Schijn bedriegt echter..

Je kunt dan namelijk die dure telefoon in termijn afbetalen over de loop van de contractduur. Uiteindelijk ben je hierdoor echter wel meer geld kwijt. Het is dan ook slim om jezelf voor te bereiden op een sim only voordeel, lees bijvoorbeeld onze Simpel review. Wij helpen je graag om deze doelstelling te verwezenlijken door de volgende tips met je te delen.

Sparen over de contractduur

Wanneer je nu nog geen mobiele telefoon hebt, dan is het best een optie om eerst een abonnement met toestel af te nemen. Wat je in dat geval kunt doen is de duur van dit abonnement als je voorbereidingsperiode beschouwen. Gedurende de maanden van dit contract kan je iedere maand een klein bedrag sparen. Aan het einde van de contractduur heb je dan wel het geld om een nieuw toestel te kopen. Het geld wat je dan bespaart is zo significant dat het de moeite waard is. Ook hoef je geen rente te betalen, zoals bij veel leningen voor telefoons wel het geval is. Toch zonde natuurlijk.

Nieuw toestel nog even uitstellen

De makkelijkste oplossing als je nog niet het geld hebt om een telefoon los te kopen is het aanschaffen van een nieuw toestel nog even uitstellen. Je kunt bijvoorbeeld een oude telefoon van een vriend nog even gebruiken. Met een sim only abonnement bespaar je snel heel veel geld. Als je dit apart legt, dan kan je na een paar maanden al een prima nieuw toestel kopen. Het vergt enkel wat simpele voorbereiding om van een sim only voordeel te genieten.

Besparing met sim only berekenen

Misschien denk je nu dat het toch helemaal geen zin heeft om jezelf voor te bereiden om een sim only abonnement af te nemen in plaats van de variant met toestel. Als je echter gaat berekenen hoeveel je met een sim only abonnement je bespaart, dan zal je beseffen dat dit zeker de moeite waard is.