beroving mobiele telefoon Een 16 jarige jongen uit Bavel en een leeftijdgenoot uit Ulvenhout, zijn zaterdagochtend rond kwart voor 6 beroofd in een park in Breda. Het park ligt aan de Hertog Hendriklaan. Ze werden door twee mannen bedreigd, hier kwam een schroevendraaier aan te pas. Dit zal best even schikken geweest zijn voor de jonge lui.

De jongen uit Ulvenhout heeft aangegeven dat de twee daders op hen af toen het duo op weg was naar een vijver in het park. Ze hadden daarvoor even op een bankje gezeten. De dieven pakte de mobiele telefoon af en zeiden vervolgens dat de jongen zijn telefoon terug kon kopen. Het slachtoffer deed dit en de verdachten gingen er vervolgens direct van door.

Om welk bedrag het precies gaat is niet duidelijk, maar ergens is het wel te begrijpen dat de jongen het geld betaalde. Als je jouw telefoon kwijt bent, kan een groot deel van je leven weg zijn. Denk bijvoorbeeld aan je contacten, of niet meer bereikbaar zijn voor vrienden en familie. We willen criminaliteit niet goe praten, want het zou niet moeten lonen.

Signalement van de daders

Het gaat om twee blanke mannen. 1 van de twee mannen wordt 30 jaar geschat, hij heeft donkerblond haar en had tijdens de beroving een camouflage pet op. De andere dader had kort rossig haar en een baard. De slachtoffers schatten deze verdachte tussen de 20 & 25 jaar oud.

De slachtoffers zullen vast erg geschrokken zijn. Stel dat het slachtoffer zijn telefoon wel kwijt zou zijn, dan is het altijd goed om direct contact op te nemen de provider. Een sim only providers abonnement is altijd een goed idee, dat scheelt heel erg veel kosten.