KPN stopt met 3G internet in 2022

Weet je nog toen het mobiele internet nog in de kinderschoenen stond? Het begon allemaal met GPRS, wat gewoon erg traag was. Toen kwam er 3G, wat echt een heel flinke verbetering was in de snelheid. Nu begon het mobiele internet echt goed bruikbaar te worden.

kpn stopt met 3G in 2022Mensen gebruikte hun telefoon bijvoorbeeld ook voor navigatie, bijvoorbeeld via Google Maps. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon en abonnement dat 4G ondersteund. Met 4G kunnen soms nog betere snelheden behaald worden dan met reguliere (vaste) internet verbindingen.

Provider KPN gaat in 2022 stoppen met het aanbieden van 3G. We hebben dus nog even voordat het zover is, maar heft geeft wel aan hoe snel de ontwikkelingen op dit gebied gaan. 95% van de KPN klanten heeft nu al een toestel dat 4G ondersteund. Over 4 jaar zal dit percentage waarschijnlijk nog een stuk hoger liggen. Hoeveel gebruikers het exact zijn, is niet bekend.

Provider Vodafone maakte in december 2017 al bekend dat ze in 2020 (dus 2 jaar eerder als KPN) gaan stoppen met het aanbieden van 3G. Een goede stap in de richting natuurlijk. Wellicht dat provider Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nog een heel oud toestel hebben dat nog niet klaar is voor 4G, wij denken bijvoorbeeld aan ouderen die een oud toestel van kinderen of kleinkinderen hebben gehad. Maar wij verwachten dat over 2 tot 4 jaar ook die groep wel weer een nieuw model heeft gekregen van kinderen of kleinkinderen.