Misschien dat je al wel ergens op internet de geruchten gelezen hebt dat de iPhone 2018 een dual sim zou gaan krijgen. Bij de release van een nieuwe iPhone gaan er altijd een hoop geruchten rond, maar deze zou wel eens waar kunnen zijn.

Gisteren is namelijk de beta versie van iOS 12 verschenen voor ontwikkelaars. In deze code zijn aanwijzingen gevonden die dit wel eens zouden kunnen bevestigen.

Graven in de code van iOS 12

Een aantal handige jongens hebben de code van de beta versie van iOS12 eens flink doorgespit, daar lijkt een aanwijzing in te staan dat dual sim inderdaad naar de nieuw iPhone zal gaan komen. In de code staat namelijk ‘second Sim Status’ wat in het systeem zit dat diagnostische gegevens verzameld. Het zou dus zomaar kunnen dat we in de nieuwe release van 1 van de iPhones een dual sim gaan zien.

Dual sim, wat moet je ermee?

Een dual sim is eigenlijk een telefoon waar je 2 sim kaarten in kunt gebruiken. Alhoewel er veel ontwikkelingen zijn voor een e-sim, gaat het hier nog steeds om reguliere sim kaarten. Met een dual sim kun je bijvoorbeeld je privé abonnement en het abonnement van je werk op 1 telefoon gebruiken. Dat is zeker handig, omdat veel mensen nog altijd met 2 toestellen rondlopen. Het geeft een hoop mogelijkheden als je het werk en prive niet met elkaar wilt combineren. Ook handig als je bijvoorbeeld een sim only wilt hebben naast je reguliere abonnement.

De geruchten zijn dat de nieuwe iPhone modellen in september zullen verschijnen. Het zou niet om 1 maar om maar liefst 3 nieuwe iPhone’s gaan. Waarschijnlijk een regulier model en een Plus model (met groter scherm). Ook zou er nog een ander model uitkomen met een minder goed scherm, dit zou het budget model zijn, vergelijkbaar misschien met een iPhone 5C.