Lenovo komt met buigbare smartphone? (teaser video)

nov 16, 2019

Het merk Lenovo, dat je misschien kent van smartphones of laptops, heeft een teaser video gedeeld waarin een de eerste smartphone met buigbaar scherm te zien is. Dit is een trend die we bij meerdere fabrikanten zien, maar Lenovo lijkt nu de het eerste prototype klaar te hebben. Deze maand moet er meer informatie bekend worden, geeft het merk aan. Dit in combinatie met onbeperkt bellen is natuurlijk erg interessant.

Op een officieel kanaal

De video van het buigbare toestel is hieronder te zien. Deze video is gedeeld op het officiële Weibo account van het merk. Er is verder nog weinig bekend of dit een nieuw model betreft, of dat het voorlopig om een prototype gaat.

Lenovo laat weten dat er deze maand (oktober) meer details bekend worden over een buigbaar toestel. De exacte datum dat er meer bekend wordt is nog niet duidelijk. Ook zijn de specificaties van het mogelijke nieuwe toestel op dit moment nog onbekend. Bekijk de video hieronder:

Het doel van een buigbare telefoon?

Nu is het natuurlijk erg leuk om te zien dat telefoonfabrikanten blijven innoveren met hun smartphone modellen. Voor ons is het echter nog een beetje vaag wat nu precies het doel is van een buigbare smartphone? Het is natuurlijk prettig dat het toestel wat meegeeft, bijvoorbeeld in je broekzak. Zo was bij de iPhone 6 namelijk de klacht dat de telefoon kon buigen als je een strakke broek aan had. Met een buigbare telefoon zou dit probleem niet meer moeten voorkomen. Toch kunnen wij weinig andere redenen bedenken waarom een scherm buigbaar zou moeten zijn. Hopelijk horen we hier meer over, zodra de specificaties van dit mogelijke nieuwe toestel bekend worden.