Lightning adapter niet bijgeleverd bij nieuwe iPhone

sep 21, 2018

jack oordopjesDeze week is de nieuwe iPhone gepresenteerd door Apple; de iPhone XS. Er zijn in totaal 3 nieuwe versies uitgekomen. Daarnaast is iOS 12 uitgebracht. Ook deze nieuwe iPhones hebben weer geen ingang voor een mini jack koptelefoon.

Bij vorige 2 toestellen was dit ook al het geval, maar er toen werd er wel een adapter van Lightning naar mini jack bijgevoegd in de doos. Bij de nieuwe modellen is dat niet meer het geval. Ook bij de iPhone 7 & 8 wordt deze niet meer bijgeleverd. Natuurlijk kun je nog wel steeds speciale oordopjes gebruiken met de Lightning aansluiting, ook draadloze oordopjes kunnen uiteraard via Bluetooth aangesloten worden.

Adapter los te koop

De adapter is nog wel los verkrijgbaar. Je moet hier echter wel iets meer voor neertellen. De prijs stijgt namelijk van €9 naar €10. Op zich valt dit nog wel mee, maar als je dus nog oude oordopjes hebt en die wilt gebruiken in je nieuwe telefoon moet je hier dus extra voor gaan betalen. Je krijgt bij een nieuwe iPhone overigens wel gewoon oordopjes geleverd met de Lightning-aansluiting.

Is het erg?

Het is natuurlijk jammer dat je niet meer standaard oordopjes kunt gebruiken in de nieuwe iPhone XS, maar heel erg is het nu ook weer niet. Je krijgt de Lightning oordopjes immers gewoon bij de telefoon geleverd en als dir stuk gaan, kun je deze ook gewoon weer kopen bij een Apple verkooppunt. Daarnaast worden draadloze oordopjes natuurlijk steeds populairder, waar je helemaal geen aansluitpunt voor nodig hebt. Wil je nu toch oordopjes met een jack aansluiting op je iPhone, dan koop je de adapter er gewoon bij. Voor €10 is het ook weer geen extreem dure aankoop. Voor de meeste mensen zal dit echter niet noodzakelijk zijn omdat ze draadloze oordopjes gebruiken of de oordopjes die via de Lightning aansluiting werken. Als je wat wilt besparen op je kosten, kun je een bijvoorbeeld Lebara simkaart abonnement vergelijken via onze website.