Lockscreen iPhone omzeilen met dit trucje

Als je een iPhone hebt, dan staat daar natuurlijk informatie op die persoonlijk is. Denk aan bijvoorbeeld e-mails, toegang tot social media en diverse foto’s. Door je iPhone te voorzien van een lockscreen, moet je een wachtwoord ingeven om toegang te krijgen. Het is in het verleden al meerdere malen voorgekomen dat er trucjes waren om dit te omzeilen. Natuurlijk doet de fabrikant Apple er alles aan om de telefoon zo veilig mogelijk te maken, maar ook in iOS 10 is er een mogelijkheid om toch toegang tot bepaalde onderdelen van het systeem te krijgen, zonder de code te weten.

 

Niet bij iedere iPhone kan de beveiliging gemakkelijk worden omzeild. Bij een Google Pixel werkt het ook niet. Zowel Facetime als Siri moeten zijn ingeschakeld op het toestel. In het verleden is Siri al vaker de zwakke schakel geweest, in deze nieuwste versie is dit dus opnieuw het geval. Het omzeilen van het lockscreen is overigens niet heel gemakkelijk. Er zijn diverse stappen die moeten worden doorlopen. De iPhone is overigens nog altijd een zeer populaire telefoon in combinatie met abonnementen. Wil je jouw Ben abonnement verlengen, dan kan dit interessant zijn als nieuw toestel.

Zo is de eerste stap het achterhalen van het telefoonnummer van de iPhone, dit wordt gedaan door Siri te vragen ‘Wie ben ik?. Vervolgens wordt er middels Facetime een gesprek gestart en moet de voice-over functie worden ingeschakeld. Het is verre van een gemakkelijke manier om toegang tot een telefoon te krijgen, maar het is dus wel mogelijk om redelijk gevoelige data te verkrijgen, ondanks dat dit beveiligd is met een wachtwoord. In de onderstaande video wordt het complete proces stap voor stap voorgedaan.