Los abonnement afsluiten en toestel los kopen

De goedkoopste manier om gebruik te maken van een mobiele telefoon is een sim only abonnement afsluiten en een toestel los erbij kopen. De meeste mensen zijn hier wel van op de hoogte, maar zij hebben niet het geld tot hun beschikking om de telefoon te kopen die zij graag willen hebben. Met een hollandsnieuwe 500 kunnen de maandelijkse kosten lager worden gemaakt.

Nieuwe modellen van populaire fabrikanten zoals Apple en Samsung zijn namelijk behoorlijk prijzig.

Wanneer je echter rekening houdt met de besparing die je wilt verwezenlijken, dan kan je met een simpele voorbereiding dit prima voor elkaar krijgen.

Als jij tot de groep mensen behoort die nog niet wist dat er een flinke besparing te realiseren valt met een sim only afsluiten en toestel los kopen, dan moet je zeker verder lezen want dit artikel bevat interessante informatie voor jou.

Kosten voor telefoontoestel en rente

De kosten voor een abonnement met en zonder telefoontoestel liggen enorm ver uit elkaar. Logisch misschien ook wel. Hoe duurder de telefoon die je gratis bij het afsluiten van je abonnement krijgt, des te hoger de maandelijkse kosten zullen uitvallen. Dit is natuurlijk al een duidelijke indicatie dat de kosten voor het toestel simpelweg bovenop de abonnementskosten berekend worden. Vroeger was dit wel anders, toen adverteerden de providers veel met zogenaamd gratis toestellen.

Eigenlijk zijn de kosten nog wat hoger want over de termijnen van de contractduur wordt ook nog rente berekend. Je sluit immers een lening af voor het toestel. Deze rente betaal je niet wanneer je een sim only abonnement afsluit en het toestel loskoopt. Bovendien loop je niet het risico dat je de onnodige hoge maandelijkse kosten te lang laat doorlopen aan het einde van het contract, wat natuurlijk ook gewoon zonde is.

Alleen simkaart bij provider afnemen

Als je geld wilt besparen dan doe je er dus goed aan om alleen een simkaart bij een provider af te nemen. Deze abonnementen worden vanwege dit karakter sim only genoemd. Het is de goedkoopste manier om de belminuten en MB’s aan internetdata in te kopen die je nodig hebt voor het gebruik van je mobiele telefoon of tablet.

Je kunt een bundel kiezen die ongeveer het aantal minuten om te bellen of MB’s voor het internet heeft dat je gebruikt. Het voordeel van sim only is dat je een abonnement ook eenvoudig kunt upgraden of zelfs downgraden wanneer dit nodig is.