Los toestel kopen in combinatie met een sim only abonnement

Iedere week komen er wel nieuwe smartphones op de markt. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe iPhone XS recentelijk uitgekomen, welke vanaf ongeveer €1100,- van jou kan zijn. Veel mensen worden hebberig van zo’n nieuw toestel en willen altijd het nieuwste model in hun broekzak hebben zitten. De telefoons worden natuurlijk sneller, beter en krijgen meer functionaliteiten. Veel mensen kiezen ervoor om zo’n nieuw toestel te financieren. Providers bieden een lening aan voor het toestel en je betaald iedere maand een vast bedrag. Hier zitten wel nadelen aan verbonden.

Maar laten we er even met ons boerenverstand naar kijken. Is het serieus nodig om een telefoon van €1100,- te hebben? Sommige mensen zullen zeggen van wel, maar eigenlijk is dat natuurlijk onzin. De nieuwste modellen smartphone zijn naar onze mening gewoon enorm duur. Als je bijvoorbeeld een iPhone 7 of iPhone 8 aanschaft, dan kun je voor minder dan de helft een telefoon in je zak hebben die ook heel erg snel is en veel van dezelfde functionaliteiten heeft. Dat bedrag kan nog lager worden als je voor een refurbished toestel kiest.

Dit zijn in feite tweedehands smartphones die helemaal zijn opgeknapt. Bedrijven die deze toestellen verkopen maken de telefoons helemaal schoon en lappen ze helemaal op en verkopen ze vervolgens voor een lagere prijs dan een nieuw toestel. Hier is helemaal niets mis mee en je kunt zo veel geld besparen. Veel mensen kijken alleen naar de maandelijkse kosten, maar het plaatje ziet er opeens heel anders uit als je dit op jaarbasis doorrekent.

Kies voor een sim only abonnement

Als je graag geld wilt overhouden en niet koste van het kost het nieuwste model in je broekzak wilt hebben zitten, dan is een los toestel kopen de beste oplossing. Je zult natuurlijk wel even moeten sparen, want zelfs als je voor een refurbished toestel kiest zul je toch een flink bedrag moeten uitgeven. Denk aan ergens tussen de €200 – €500. Sommige mensen hebben dit geld niet liggen en kiezen daarom liever voor een lening voor het toestel. Maar zoals we al aangaven zitten daar diverse nadelen aan, denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een hypotheek en dergelijke.

Als je nog een ouder toestel hebt liggen die nog goed werkt, dan kun je natuurlijk ook overwegen om dit toestel te gebruiken. Dat scheelt nog meer geld. Zodra je eenmaal een toestel in je bezit hebt, kun je Lebara opwaarderen abonnement gaan afsluiten. Via het internet en onze website zijn vaak de beste deals te vinden. Het grote voordeel is dat je nu meerdere providers met elkaar kunt vergelijken op prijs, bundel en nog veel meer. Op de lange termijn zal dit zeker een hoop geld gaan schelen, mocht je later je toestel willen upgraden naar een nieuwe model is dat natuurlijk altijd mogelijk. Je kunt de sim kaart van het abonnement gewoon overzetten naar je nieuwe toestel.