Maandelijks je bundel aanpassen

Wanneer je een sim only abonnement afsluit dan is het goedkopere tarief voor je belminuten, sms’en en MB’s internetdata niet het enige voordeel waar je van kunt genieten. Bij diverse providers is het ook mogelijk om je bundel maandelijks aan te passen.

Dit betekent dat je nog meer geld kunt besparen, want het stelt je in staat om iedere maand exact de hoeveelheid belminuten en internetdata uit te kiezen die je denkt nodig te hebben. Deze vrijheid heb je niet wanneer je een abonnement met toestel afsluit. Maandelijks je bundel aanpassen bij Tele2 abonnement is voor veel mensen dan ook een reden om een provider te kiezen waarbij dit mogelijk is.

Bundel die exact past bij je verbruik

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement moet je een bundel kiezen met een X aantal belminuten, sms’en en MB’s internetdata. Een weloverwogen keuze hierin maken is best moeilijk. De meeste mensen verbruiken namelijk niet iedere maand evenveel met hun telefoon.

Vaak kies je daarom een bundel die iets hoger ligt dan je denkt te verbruiken. Op deze manier zorg je er in ieder geval voor dat je niet buiten je bundel gaat bellen. Dat zou namelijk extra hoge kosten opleveren. Het gevolg van deze strategie is wel dat je de meeste maanden van het jaar te veel betaalt omdat je helemaal niet zoveel verbruikt. Bij veel sim only abonnementen is dit niet nodig. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om maandelijks je bundel aan te passen, zodat deze exact past bij je verbruik.

Upgraden en downgraden is mogelijk

Nu zal je misschien denken dat aanpassen bij de meeste aanbieders van telefoonabonnementen wel mogelijk is. We hebben het echter niet alleen over de mogelijkheid om een abonnement te upgraden. Wanneer je namelijk meer per maand wilt betalen, dan zal geen enkele provider hier nee tegen zeggen. Wanneer je echter liever iets minder wilt verbruiken en betalen in de maand, dan zal je toch op je contract worden gewezen.

Bij de sim only abonnementen waarvan je maandelijks je bundel kan aanpassen is het wel zowel upgraden als downgraden mogelijk. Op het moment dat je dus verwacht dat je een heel stuk minder gaat bellen, dan kan je het abonnement ook naar beneden bijstellen. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas als je net een relatie hebt beëindigd en niet meer elke dag met je geliefde hoeft te bellen.

Abonnement is maandelijks opzegbaar

Bij veel sim only abonnementen kan je dus je bundel maandelijks aanpassen. Dit is mogelijk omdat je niet 12 of 24 maanden lang een toestel hoeft af te betalen. Je hoeft dus ook geen langdurig contract aan te gaan. De providers die de abonnementen sim only aanbieden met de mogelijkheid je bundel aan te passen, daar is het abonnement vaak ook maandelijks opzegbaar. Dit is de beste garantie die je kunt krijgen dat het bedrijf altijd de best mogelijk service zal aanbieden. Als je immers niet tevreden bent, dan kan je simpelweg het sim only abonnement opzeggen en overstappen naar een concurrent.

Dat overstappen naar een andere provider is ook heel eenvoudig. Via verschillende wegen kun je gemakkelijk de overstap maken, zelfs met nummerbehoud. Je nummer behouden is in Nederland heel eenvoudig geregeld, dit gaat allemaal via een centraal systeem waar alle providers op zijn aangesloten. Je blijft gedurende de hele overstap gewoon bereikbaar. Echt wel heel erg goed geregeld in ons land!