Meer Trojans die zich richten op mobiel bankieren

aug 21, 2018

beveiliging mobiel bankierenVrijwel alle banken hebben tegenwoordig een app waarmee mobiel kan worden gebankierd. Super handig natuurlijk, want zo heb je altijd en overal toegang tot je geld. Even wat overmaken van je spaarrekening om iets te betalen of geld overmaken naar een vriend die iets heeft voorgeschoten. Maar deze apps vormen natuurlijk ook een extra risico op het gebied van beveiliging.

In 2018 hebben Trojans een prominente plek gekregen op de ranglijst voor grootste cyberzorgen. In het tweede kwartaal 2018 is er namelijk een grote hoeveelheid Tojaanse paarden waargenomen die zich richten op mobiel bankieren, namelijk 61.045 keer. Dat meldt Kaspersky.

Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en een verdrievoudiging van het eerste kwartaal in 2018. Een Trojaans paard is een applicatie die zich voordoet als een normale aap, maar in feite inloggegevens steelt van nietsvermoedende gebruikers. De app werkt in de achtergrond en zodra je de mobiel bankieren app opent, worden de gegevens doorgespeeld aan criminelen.

De landen in de top 3 zijn de Verenigde Staten (0.79%), Rusland (0.7%) & Polen (0,28%).

Zorg er dus altijd voor dat je goede beveiliging op je smartphone hebt staan. Ook kun je overwegen de mobiel bankieren apps niet te gebruiken om je beveiliging te verhogen. Wil je een goedkoop abonnement afsluiten? Dan kun je via onze website sim only vergelijken voor de beste deal.