Met een mobiel abonnement ben je verantwoordelijk bezig!

We horen steeds vaker de term sim only voorbij komen, bijvoorbeeld in commercials. Dat is ook niet zo vreemd, want iedereen heeft tegenwoordig namelijk een sim only abonnement! Dat wist je misschien nog niet, maar hier hebben we eerder over geschreven op ons blog in diverse berichten.

Vandaag willen we het eens hebben over waarom je verantwoordelijk bezig bent als je bewust kiest voor een sim only abonnement, want dat ben je namelijk echt! Je kunt bijvoorbeeld T-mobile verlengen.

Toestel financieren, wel zo verstandig?

iphone x los toestelWe begrijpen natuurlijk maar al te goed dat mensen een mooi nieuw toestel willen hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de iPhone XS of de laatste nieuwe Samsung Galaxy S, dit zijn allemaal zeer mooie en snelle toestellen. Leuk natuurlijk om tijdens een verjaardag een gesprek over te hebben met vrienden en familie. Dit zijn toestellen die tot de verbeelding spreken. Veel mensen willen daar het nieuwste model wel van in bezit hebben.

Maar veel mensen kunnen deze toestellen eigenlijk helemaal niet betalen. Voor de gemiddelde Nederlanders is €800 neerleggen voor een toestel een flinke uitgave, daarom kiezen veel mensen ervoor om het toestel te financieren.

Je kunt dan wel het toestel krijgen voor een maandelijks bedrag, maar hiervoor moet je wel helemaal door de molen gehaald worden. Nou, misschien is dat wat overdreven, maar toch moet je bijvoorbeeld je inkomen laten zien bij de telefoonwinkel. Ook wordt de lening geregistreerd bij het BKR, waardoor je minder kunt lenen voor bijvoorbeeld een auto of een woning. Allemaal zaken waar de meeste mensen geen rekening mee houden als ze een toestel gaan financieren bij een telefoonwinkel of op het internet.

Als je meerdere malen de rekening niet betaald voor het toestel (bijvoorbeeld omdat je saldo te laag was) dan kun je op een later tijdstip echt in de problemen komen. Onderschat dat niet, heb je namelijk een negatieve BKR registratie achter je naam staan kan je dit nog jaren achtervolgen. Daar wordt je echt niet vrolijk van. Want alle instellingen waar je geld kunt lenen, vragen jouw BKR status op. Heb je een negatieve registratie dan krijg je vaak de lening niet of tegen minder gunstige voorwaarden.

Daarnaast kan de telefoon er mogelijk ook voor zorgen dat je die droomwoning niet gefinancierd krijgt. Een paar tientjes per maand voor je telefoon betalen kan een verschil maken in het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek.

Een los toestel kopen is veel verstandiger

Het is daarom veel verstandiger om een los toestel aan te schaffen. Nu begrijpen we dat je misschien niet direct dat hele bedrag beschikbaar hebt, maar dan kun je er natuurlijk voor gaan sparen. Als je een doel voor ogen hebt, is sparen vaak een stuk gemakkelijker.

Maar je hoeft natuurlijk niet het nieuwste model smartphone bij je te hebben, tegenwoordig kun je bijvoorbeeld ook een refurbished toestel aanschaffen. Dit zijn vaak modellen van enkele generaties geleden die helemaal zijn opgeknapt. Ze zijn bijvoorbeeld schoongemaakt en de software is up-to-date gemaakt. Daarnaast zijn ze nagelopen op mankementen en zijn deze vaak hersteld.

Vaak kun je dan een vorig model iPhone aanschaffen voor honderden euro’s minder dan een nieuwe. Nog steeds een grote uitgave natuurlijk, maar je hoeft geen lening af te sluiten en hebt geen last van BKR registraties of andere zaken die bij een lening voor een toestel komen kijken. Sluit daar vervolgens een voordelig sim only abonnement bij af en je weet zeker dat je lage maandelijkse kosten hebt.