Mobiel internet in het buitenland

By | 12/09/2016

Mobiel internet in het buitenlandWaar een telefoon vroeger voornamelijk bedoeld was om mee te bellen, is het tegenwoordig een kleine zakcomputer geworden. Er wordt steeds vaker van het mobiele internet gebruik gemaakt. Men maakt bijvoorbeeld gebruik van Facebook, Twitter en Whatsapp om met vrienden in contact te blijven.

Voor al deze applicaties is het natuurlijk wel noodzakelijk dat er internet op de telefoon aanwezig is. Alle providers bieden deze mogelijkheid eigenlijk wel aan. Maar wat als je nu voor een tijdje in het buitenland bent (bijvoorbeeld op vakantie) en nog steeds van het mobiele internet gebruik wilt blijven maken om in contact met vrienden en familie te blijven? Zijn er dan ook mogelijkheden?

Roaming

Gebruik maken van het internet in een ander land dan je eigen land wordt ook wel roaming genoemd. Normaal gesproken zijn de kosten voor roaming van data een stuk hoger, ze komen ook niet uit de bundel die je vooraf hebt ingekocht. De kosten zijn dus buiten de bundel en ook nog eens een stuk duurder. Veel mensen zetten tijdens de vakantie dan ook de roaming mogelijkheden uit, zodat ze niet met een hoge rekening worden verrast wanneer ze weer thuis zijn. Er zijn ook mensen die dit vergeten. Op de achtergrond kan de telefoon ook data ophalen en verbruiken, er zijn dan ook verhalen bekend van mensen die ongemerkt toch ineens een hoge data rekening hadden gekregen.

Er zijn verschillende providers die ook een extra bundel aanbieden voor mensen die in het buitenland zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld voor een paar euro extra data inkopen die ook in het buitenland te gebruiken is. Zo zijn de kosten goed beheersbaar en komt men niet voor hoge kosten te staan.

Abonnement kan je veel geld schelen

Als je de overstap maakt naar een abonnement, dan kan dit je veel geld schelen. Diverse providers bieden deze vorm van abonnementen aan waarbij je enkel voor het abonnement betaald. Het betreft dan in de meeste gevallen de belminuten en de verbruikte data.