Motorola komt met smartphone van 99 euro in Nederland

aug 30, 2018

Moto E5 PlayDat smartphones populair zijn hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Iedereen heeft er inmiddels wel eentje. Van jonge kinderen tot gepensioneerden, de smartphone is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het leven geworden. De nieuwe Samsung Galaxy modellen en iPhones vliegen je om de oren, maar niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een telefoon. Er is ook een grote groep consumenten die graag een budget telefoon heeft. Voor deze groep consumenten heeft Motorola goed nieuws. Het merk gaat namelijk de Moto E5 Play verkopen in Nederland voor ongeveer €99,-. Het toestel heeft beperkte hardware en is uitgerust met Android Go, een lichtgewicht versie van het populaire besturingssysteem van Google.

Afgeslankte versie

Eerder in 2018 startte Motorola al met de verkoop van de Moto E5, welke voor €149 over de toonbank gaat en de Moto E5 Plus, welke voor €189 van jou kan zijn. Deze smartphones hebben betere specificaties en draaien op het reguliere Android. Het nieuwe model Moto E5 Play is dus in feite een soort afgeslankte versie voor de smallere beurs. Google heeft het Android Go platform speciaal ontwikkeld voor budget smartphones. Het besturingssysteem vraagt minder rekenkracht en maakt budget smartphones daardoor een stuk beter bruikbaar. Een goede stap van Google, want zeker in opkomende markten zoals China heeft men niet altijd het geld om het laatste nieuwe model smartphone aan te schaffen.

Specificaties Moto E5 Play

De telefoon heeft een behuizing van plastic en een 5,34 inch scherm. Tevens is de telefoon voorzien van een vingerafdrukscanner. De smartphone van Motorola wordt aangestuurd door een Snapdragon 425 processor, 1GB werkgeheugen en 16GB opslag. Het geheugen kan worden uitgebreid met een micro-sd kaartje. De camera aan de achterzijde heeft 8 megapixels en de selfie camera aan de voorkant heeft 5 megapixels.

Het toestel zal hopelijk ook populair worden in Nederland, zeker in combinatie met het Lebara unlimited abonnement kun je zo heel voordelig een smartphone gebruiken.