Sim Only > smartphone > Navigatie op je smartphone

Navigatie op je smartphone

Als je naar een bestemming moet waar je nog niet eerder geweest bent, dan was dat vroeger best spannend. De kaart moest erbij worden gepakt en daar was de nodige voorbereiding voor nodig. Tegenwoordig kunnen we gewoon gebruik maken van navigatie die ons naadloos naar de bestemming loodst.

Eerst waren vooral de losse kastjes erg populair, maar tegenwoordig kan er met vrijwel iedere smartphone ook worden genavigeerd. Enorm handig natuurlijk omdat je de telefoon altijd bij je hebt. In dit artikel een uitleg over navigeren met je smartphone en een aantal tips.

Zonder GPS kom je niet ver

navigeren met smartphoneAls je via je telefoon gebruik wilt maken van navigatie, dan moet ten eerste de hardware in orde zijn. De telefoon moet zijn uitgerust met GPS. Vrijwel alle smartphones (ook de budget modellen) hebben dit tegenwoordig, maar voor de zekerheid is het wel goed om het even te checken. Deze functionaliteit moet ook aan worden gezet zodat navigatie applicaties hiervan gebruik kunnen maken. Wij adviseren om deze GPS uit te zetten als je deze niet gebruikt, het kan namelijk veel batterij schelen. Zodra je wilt gaan navigeren kun je deze functionaliteit aanzetten via het menu. Je kunt natuurlijk ook Youfone contact opnemen.

Verschillende navigatie applicaties

google mapsDe meest bekende besturingssystemen zijn iOS en Android, voor beide systemen zijn er diverse applicaties beschikbaar. Zowel gratis applicaties als betaalde. Zo hebben de bekende navigatieleveranciers zoals TomTom ook een applicatie. Een populaire gratis applicatie is Google Maps. De mensen van Google hebben hun uiterste best gedaan om alle kaarten zoveel mogelijk up-to-date te brengen. Het voordeel hiervan is dat als je een adres opzoekt om naar te navigeren, dit veelal via het internet wordt opgevraagd. Je hebt dus altijd de nieuwste kaart tot je beschikking en hoeft dit niet steeds te updaten zoals bij andere navigatiesystemen wel kan gebeuren.

Als je een andere navigatie gewend bent is het wel even wennen om dit met je telefoon te doen. Je kunt het beste zorgen voor een zuignap die tegen het raam kan worden bevestigd. Met je sim only telefoon in je hand achter het stuur is namelijk verboden en brengt vele risico’s met zich mee. Bij elektronicawinkels of via het internet zijn deze zuignappen verkrijgbaar, zodat je veilig op pad kunt gaan.

Zorg voor een autolader

Als je gebruik maakt van de navigatie op je telefoon, dan moet je er rekening mee houden dat je batterij vrij snel zal gaan. Het scherm staat namelijk constant te branden, vaak ook met veel achtergrond verlichting. Daarnaast wordt er data opgehaald via de GPS en ook dit kost batterij. Het is dus zeker aan te raden om een autolader aan te schaffen, zodat je smartphone tijdens het navigeren direct wordt opgeladen. Zo kom je niet zonder batterij te zitten op een belangrijke afspraak!

Bekijk in onderstaande video meer over navigeren via Google maps: