Nederland is nummer 2 in Europa voor video’s streamen via mobiel internet

Uit een onderzoek van telecomanalist OpenSignal blijkt dat Nederland de op 1 na snelste is op het gebied van video’s streamen via mobiel internet. Noorwegen staat bovenaan de lijst. In het onderzoek zijn wereldwijd de snelheden en kwaliteit vergeleken bij het bekijken van streaming video via het mobiele internet.

Opvallend is overigens dat de ranglijst niet 1 op 1 gelijk is voor de snelheid van het mobiele internet (dit zou je wellicht wel verwachten). Volgens onderzoeksbureau OpenSignal is sneller niet altijd beter bij het kijken van streaming video. In sommige landen verminderen de providers namelijk de internetsnelheid voor video’s over het mobiele internet. Binnen de E.U. is dit niet toegestaan, maar in andere landen wel.

Er zijn door het onderzoeksbureau twee ranglijsten gemaakt. In de eerste lijst is er een algemene ervaring met video gemaakt. Hier wordt gelet op de kwaliteit van het beeld, de laadtijd en of en hoe vaak een video vastloopt tijdens het afspelen. In die lijst scoort Tsjechi√ę bovenaan, gevolgd voor Hongarije en Noorwegen. Nederland scoort in deze lijst op nummer 7. Volgens de onderzoeker zijn alle landen in de top 10 als “zeer goed” te bestempelen. Geen enkel land heeft “excellent” gehaald.

Nederland scoort op de tweede lijst een stuk beter. Hier betreft het de algemene snelheid bij het bekijken van video. Met een internetsnelheid van 37,3 Mbps scoren we daarmee wereldwijd een vierde plaats. Zuid-Korea, Noorwegen en Singapore staan daar boven ons. In Europa staan we op nummer 2 en staat alleen Noorwegen nog boven ons. Wil je een goed abonnement afsluiten? Lebara unlimited is een goede optie.