In een recent onderzoek van Kantar TNS is wat interessante data naar voren gekomen die betrekking heeft op jongeren en mobiele telefoons.

Zo blijkt namelijk dat 50% van de Nederlanders de informatie die via social media verspreid wordt niet vertrouwt. Het is niet voor niets dat ‘fake news‘ een woord is wat we steeds vaker terug horen komen, nep nieuws start vaak via social media platformen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 51% zich zorgt maakt over de controle die er door social media platformen gedaan wordt. 33% van de jongeren in de leeftijdscategorie 16 tot 24 jaar, vindt dat ze hun mobiele telefoon teveel gebruiken. Op zich wel opmerkelijk dat juist deze groep dit van zichzelf vindt, want als je op straat loopt zie je vooral jongeren constant naar de telefoon kijken. Ze zijn zich hier dus blijkbaar wel van bewust.

Ook stappen steeds meer mensen over naar een sim only abonnement, logisch ook wel omdat dit tegenwoordig de enigste manier is om een abonnement af te sluiten. Vroeger boden providers vaak een combinatie deal aan. Je betaalde dan 1 bedrag per maand voor het abonnement en de telefoon. Recentelijk is gebleken dat dit helemaal niet mag, het is in feite een soort lening die je afsloot voor de telefoon. Providers bieden nu dus een sim only aan voor het abonnement en je kunt een lening nemen voor de telefoon. Zo is het voor consumenten precies duidelijk hoeveel er voor het abonnement en hoeveel er voor de telefoon betaald wordt. Een goede keuze wat ons betreft. Je ziet ook steeds vaker dat mensen enkel het abonnement afsluiten en nog een jaartje met de oude telefoon blijven doen. Het kan namelijk een hoop geld schelen!

Zijn mijn persoonlijke gegevens wel veilig?

We maken natuurlijk allemaal gebruik van social media en andere platformen die een hoop van ons weten. Steeds meer mensen worden zich bewust van de prijs die ze hiervoor betalen.

40 procent van de mensen wereldwijd zegt zich zorgen te maken over de persoonlijke data die bedrijven van hen hebben. Dat zijn een flink aantal mensen. In Nederland ligt dit nog iets hoger, namelijk 52%. Polen steekt er met 72 procent echter met kop en schouders bovenuit.