Nederlands nieuws laten voorlezen met Google Assistent

Het is natuurlijk fijn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Zo weet je wat er in de wereld speelt. Op smartphones is dat tegenwoordig heel erg makkelijk, je hebt geen krant meer nodig om nieuws te consumeren. Met Google Assistent kun je nu sinds afgelopen vrijdag ook Nederlands nieuws laten voorlezen door je telefoon.

Zo kun je bijvoorbeeld in de trein naar de nieuwsartikelen luisteren, ze worden dan aan je voorgelezen. Deze functionaliteit bestond al een tijdje in het Engels, maar nu dus ook voor Nederlands nieuws. Een goede ontwikkeling wat ons betreft. Er kan uit elf verschillende nieuwsbronnen gekozen worden. Denk bijvoorbeeld aan NOS, ANP nieuws, Nu.nl & NOS.

Sinds eind juli kan Google Assistent Nederlands spreken. Je kunt hier van alles mee doen, zoals bijvoorbeeld een afspraak in je agenda zetten. Maar je kunt er ook muziek mee aanzetten. Google Assistent is in feite de tegenhanger van Apple’s Siri op de iPhone. Als jij graag nieuwsartikelen consumeert en je hebt een Android telefoon, kunnen we je van harte aanbevalen om er eens mee aan de slag te gaan. Het werkt erg goed!

Voldoende data

Er zijn tegenwoordig natuurlijk heel erg veel verschillende applicaties die je leven makkelijker kunnen maken. Het nieuws voor laten lezen door Google Assistent is daar een goed voorbeeld van. Maar al deze applicaties gebruiken natuurlijk wel data. Als je veel thuis of op kantoor bent en kunt inloggen op het WIFI netwerk is dat niet zo’n probleem, maar ben je veel onderwerp zul je voor een grote databundel moeten zorgen. Doe je dat namelijk niet en je gaat over de databundel heen, kan je dit veel geld kosten. Achteraf data bijbetalen is namelijk vele malen duurder dan vooraf inkopen. Bekijk bijvoorbeeld het Tele2 abonnement eens.