Nederlandse fabrikant van smartphones haalt geld op via crowdfunding

aug 16, 2018

fairphoneDe Nederlandse fabrikant van duurzame smartphones Fairphone heeft 2,5 miljoen euro opgehaald via een crowdfunding actie. Dit geld gaat gebruikt worden om nieuwe modellen te gaan ontwikkelen.

Via het platform Oneplanetcrowd hebben ruim 1800 mensen geld geïnvesteerd. De bedragen die geïnvesteerd zijn tussen de €250 – €5000. Voor deze investeerders is het ook mogelijk om de lening om te zetten naar aandelen in het bedrijf.

Mensenrechten en smartphone?

Fairphone staat voor de productie van eerlijke smartphones. Bij reguliere smartphones zoals Samsung, iPhone & HTC worden namelijk materialen zoals tin, wolfraam en goud gebruikt. Grondstoffen die tijdens de winning tot onveilige situaties en het schenden van mensenrechten kunnen leiden. In 2010 startte de fabrikant een campagne om mensen meer bewust te maken van de ethische kwesties rondom smartphone. Met het ingezamelde geld wil de fabrikant het een nieuwe model ontwikkelen en nieuwe markten in Scandinavië en Zuid-Europa gaan aanboren.

Fairphone 2

Het bedrijf levert de Fairphone 2 in 6 verschillende kleuren. Het toestel is te koop voor €529,- en kan ook in transperant geleverd worden. Alle chips in de telefoon zijn dan zichtbaar, een leuke gimmick wat ons betreft. Meer op de website van Fairphone.

De telefoon is ideaal om te combineren met de goedkoopste sim only, je koopt het losse toestel en vergelijkt de voordelige abonnementen zoals Lebara unlimited via onze website.