Los abonnement en nummerbehoud, kan dat?

Als iemand wil overstappen naar een sim only abonnement, dan zijn er vaak een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Veel mensen vragen zich namelijk af of het ook mogelijk is om je oude nummer te behouden bij sim only. Het grappige is dat er soms gedacht wordt dat sim only een totaal ander abonnement is dan gewend is, maar niets is minder waar.

Een sim only is eigenlijk gewoon hetzelfde als ieder ander abonnement, met het grote verschil dat zelf voor een toestel gezorgd moet worden. Hierdoor is de prijs dus een stuk lager dan bij andere abonnementen het geval is, de telefoon zit doorberekend in het maandelijkse bedrag. Je kunt met Simyo buitenland ook buiten Nederland bellen.

Je nummer behouden is dus ook geen probleem

Aangezien je een sim only gewoon kunt vergelijken met ieder ander abonnement, is het dus ook mogelijk om je huidige telefoonnummer te behouden. Dat is immer wel zo makkelijk, als je een nieuw nummer krijgt dan moet je iedereen weer op de hoogte stellen van dit nieuwe nummer. De overstap kan geruisloos verlopen als je nummer wordt overgezet.

Sommige provider doen dit gratis, maar het kan ook zo zijn dat er een kleine vergoeding voor gerekend wordt. Vaak zijn er ook een aantal extra stappen te doorlopen bij nummerbehoud. De nieuwe sim only provider moet het nummer namelijk overnemen van de oude provider en dat kan soms wat extra tijd in beslag nemen. Als je een nieuw nummer wilt hebben, dan kun je het nieuwe abonnement meestal de volgende dag in de brievenbus verwachten.

Bespaar maandelijks op kosten en stap over!

Als je wit gaan besparen op je abonnementskosten voor je telefoon, dan is het zeker een goed idee om over te stappen. Wel dien je vooraf goed te controleren of je telefoon overweg kan met iedere sim kaart. Bij een zogenaamde simlock, dat is een beveiliging van de provider, kan het zijn dat je telefoon niet overweg kan met een andere provider. Daar zijn uiteraard ook oplossingen voor, zoals het unlocken van je telefoon bij je provider. Beter is het natuurlijk om dit vooraf goed te controleren zodat je niet voor verassingen komt te staan.