Overstappen naar andere provider

Als je eerder een telefoonabonnement met toestel hebt afgesloten en de contractduur hiervan inmiddels is verlopen, dan betekent dit dat je nu onnodig veel geld betaalt voor bellen en internetten met je mobiel.

Om dit te voorkomen moet je overstappen naar een sim only provider. Bijvoorbeeld Tele2 onbeperkt bellen. Een telefoonabonnement waarbij je enkel een simkaart krijgt is namelijk vele malen goedkoper. Hiermee kan je meerdere uren bellen, sms’jes versturen en een grote hoeveelheid MB’s aan internetdate gebruiken voor slechts enkele euro’s per maand.

Indien jij je in de eerder beschreven situatie bevindt is het dan ook aan te raden om uit te zoeken hoe je kunt overstappen naar sim only provider.

Overstappen na aflopen contractduur

Is de contractduur van je telefoonabonnement verlopen? Dan doe je er slim aan om uit te zoeken of je een beter abonnement kunt afsluiten. Er is namelijk een grote kans dat je een optie kunt vinden die goedkoper is en beter past bij je telefoongebruik.

Zeker wanneer je eerder een abonnement hebt afgesloten waarbij je een gratis toestel krijgt is dit het geval. Bij een sim only provider kan je dan namelijk tegen een veel lagere prijs belminuten, sms’jes en internetdata afnemen. Je hebt immers al een mobiele telefoon die je kunt blijven gebruiken.

Met je overstap naar een sim only provider kan je langer bellen, sms’en en internetten voor een lager bedrag. Van deze mogelijkheid ga je natuurlijk gebruikmaken. Het zou stom zijn om dit niet te doen en onnodig teveel te blijven betalen.

Geld besparen

De voornaamste reden om over te stappen naar een provider van sim only abonnementen is het besparen van geld. Met een sim only abonnement kan je namelijk een hoop geld besparen als je dit vergelijkt met de telefoonabonnementen met toestel.

De prijs van de nieuwste mobiele telefoon is namelijk gewoon in de maandelijkse abonnementskosten verwerkt. Wanneer je een tweejarig contract afsluit, dan betaal je dus iedere maand een bedrag te veel. Na de contractduur heb je hierdoor het volledige aankoopbedrag plus nog wat rente afgelost.

Je zal hierna echter niet een seintje krijgen van de provider dat het voordeliger voor je is om een nieuw abonnement af te sluiten. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

Hetzelfde telefoonnummer blijven behouden

Veel mensen betalen nog altijd te veel voor hun telefoonabonnement. Zij zijn misschien vergeten dat de contractduur inmiddels is verlopen. Het kan ook zijn dat je denkt dat het veel moeite is om over te stappen. Dit is echter niet het geval.

Meestal zal de provider, waar je een sim only abonnement wilt afsluiten, je bijstaan om het overstapproces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Ook hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je na de overstap een ander telefoonnummer moet gebruiken.

Je kunt namelijk gewoon hetzelfde telefoonnummer blijven behouden. Wanneer je wilt overstappen naar een sim only provider dan moeten bedrijven verplicht meewerken aan nummerbehoud. Dit is via de Nederlandse wet geregeld. Voor jou is het alleen een kwestie van tijdens het overstapproces aangeven dat je van deze optie gebruik wilt maken. Zo hoef je dus niet aan al je vrienden door te geven dat je een nieuw nummer hebt (en er zijn er altijd wel een paar die dat vergeten te noteren). De overstap naar een nieuwe provider is dan heel eenvoudig geregeld en jij hebt een providers waar je veel minder voor kwijt bent iedere maand.

Hieronder een video met uitleg hoe nummerbehoud werkt bij provider Simyo: