Op internet gaat een phising e-mail rond, zogenaamd van ING bank. De e-mail gaat erover dat ING afscheid gaat nemen van de TAN-codes om transacties te bevestigen en dat je daar binnenkort je telefoon voor kunt gebruiken. De bank stapt inderdaad van TAN-codes af, maar toch is het een false e-mail die als doel heeft om de inloggegevens afhandig te maken.

In de valse e-mail staat dat je vanaf deze maand geen gebruik meer kunt maken van TAN-codes wanneer je geld wilt overmaken. Deze informatie is niet juist, de bank stopt inderdaad maar dit zal pas vanaf 2019 ingaan en dus niet deze maand. Dit alles is bedoeld om je inloggegevens te kunnen bemachtigen. Oppassen dus, want de e-mail ziet er wel officieel uit inclusief alle logo’s van de bank.

Nieuwe omgeving

In de e-mail staat dat je jezelf moet aanmelden voor een nieuwe Mijn ING omgeving, zodat je vanaf dat moment gebruik kunt maken van geld overmaken zonder TAN-code. Wanneer je op de link klikt wordt je echter doorgestuurd naar een valse website die in het beheer van de hackers is. Wanneer je jouw inloggegevens invult worden deze gegevens doorgestuurd aan de hackers. Het doel van deze hackers is ongetwijfeld om geld van je bankrekening weg te sluizen. Trap hier dus niet in! De ING stapt momenteel nog niet af van het gebruik van TAN-codes, dus zorg dat je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn ING alleen gebruikt op de echte website (dat is https://mijn.ing.nl/login/).

Advies

Als je een e-mail van ING hebt ontvangen over de TAN-codes, dan is het advies om deze direct te verwijderen. Als je twijfelt over het bericht of andere e-mails van de bank, neem dan altijd eerst contact op met ING voordat je ergens op klikt. De bank kan bevestigen of er e-mail aan je verzonden is.

Pas dus erg op! Als je trouwens een sim only abonnement wilt vergelijken, dan kan dit via onze website.

ing phising