Abonnement of prepaid bellen?

Er is een groep in Nederland die nog altijd gebruik maakt van prepaid bellen met een mobiele telefoon. Soms zijn het kinderen die een telefoon meekrijgen van hun ouders voor noodgevallen. De ouders willen dan de kosten in de gaten houden en met een prepaid telefoon is het zo dat wanneer het tegoed op is er niet meer gebeld mee kan worden. Dit is natuurlijk een voordeel, maar er zijn ook zeker nadelen. Want alhoewel de telefoon bedoeld is voor noodgevallen, wordt deze ook voor reguliere telefoontjes gebruikt. Het kan dus zo zijn dat wanneer er echt een noodgeval is dat het beltegoed op is. Zonde natuurlijk. Met Simyo 4G heb je voor een zeer lage prijs een abonnement.

Ook zijn de kosten per minuut met beltegoed vaak een stuk hoger dan bij een sim only abonnement. Als u niet weet wat dat is, het is een abonnement waar u alleen voor de bundel betaald (en dus niet voor een telefoon). Er zijn al sim only abonnementen voor €3 per maand. Dat is natuurlijk wel erg interessant om dan daarvoor te kiezen in plaats van een prepaid toestel. Een bijkomend voordeel van sim only is dat het tegoed niet op kan zijn. Natuurlijk kan de bundel voor de maand al wel op zijn, maar er kan dan nog wel worden gebeld mocht het nodig zijn. Dit dan wel tegen vaak hogere tarieven voor buiten de bundel bellen.

Zelf voor een telefoon zorgen

Bij een prepaid aanbieding is het vaak zo dat er een telefoon wordt aangeschaft met daarbij een prepaid nummer. Dit zijn vaak goede deals en voor een paar tientjes heeft u een mobieltje inclusief een telefoonnummer voor prepaid. Bij een sim only abonnement is dit niet het geval, daar zult u zelf voor een telefoon moeten zorgen. Een los toestel aanschaffen is natuurlijk altijd een optie, alhoewel dat vaak duurder is dan de prepaid deals die bij verschillende winkels verkrijgbaar zijn. De providers die dat aanbieden geven vaak een flinke korting op het pakket omdat ze weten dat je regelmatig je prepaid telefoon moet opwaarderen. De andere kant is weer dat de prepaid telefoons vaak zijn voorzien van een zogenaamd simlock. Dat is een soort beveiliging die ervoor zorgt dat enkel sim kaarten van die provider gebruikt kunnen worden.