Prepaid verliest aan populariteit

By | 18/11/2016

Kun jij je de tijden nog herinneren dat je beltegoed moest kopen voordat je kon bellen en sms’en? In de begintijd van de mobiele telefoon was het prepaid bellen heel gebruikelijk. Inmiddels zijn veel mensen overgestapt op bijvoorbeeld een Sim Only of een ander abonnement. Toch was er altijd nog een groep die een prepaid toestel abonnement had, maar daar begint nu flink wat verandering in te komen. Steeds vaker wordt er voor zo’n abonnement gekozen.

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal gebruikers van prepaid kaarten is gedaald 15 naar 21 procent in de periode tussen 2012 en 2016. Aan de andere kant zijn abonnement een stuk populairder geworden. Op dit moment heeft ongeveer 36% van de Nederlanders een abonnement, waar dat in 2014 nog 24% was. Een flinke stijging dus. De abonnementen van de aanbieders worden steeds voordeliger en zijn in bepaalde gevallen ook per maand opzegbaar. Her argument dat een abonnement niet zo flexibel is als prepaid gaat dus niet meer op. Ook het feit dat steeds meer mensen een smartphone hebben en van het internet gebruik willen maken, draagt hier natuurlijk aan bij.

Als je voor een zo’n abonnement kiest, ben je in de meeste gevallen dus voordeliger uit. Wel is het zo dat er in de winkels nog vaak pakketten te koop zijn voor prepaid, waarbij men direct een telefoon krijgt. Bij een sim only abonnement is dat niet het geval. Zoals de naam al doet vermoeden, betreft het enkel een sim kaart. Een telefoon zal dus zelf aangeschaft moeten worden, maar men kan natuurlijk ook nog een tijdje met de huidige telefoon doen, mits deze geen simlock heeft.

Bron: http://nieuws.nl/tech/20161117/populariteit-sim-only-abonnementen-koste-prepaid/