Kun jij je de tijden nog herinneren dat je beltegoed moest kopen voordat je kon bellen en sms’en? In de begintijd van de mobiele telefoon was het prepaid bellen heel gebruikelijk. Inmiddels zijn veel mensen overgestapt op bijvoorbeeld een Sim Only of een ander abonnement. Toch was er altijd nog een groep die een prepaid toestel abonnement had, maar daar begint nu flink wat verandering in te komen. Steeds vaker wordt er voor zo’n abonnement gekozen.

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal gebruikers van prepaid kaarten is gedaald 15 naar 21 procent in de periode tussen 2012 en 2016. Aan de andere kant zijn abonnement een stuk populairder geworden. Op dit moment heeft ongeveer 36% van de Nederlanders een abonnement, waar dat in 2014 nog 24% was. Een flinke stijging dus. De abonnementen van de aanbieders worden steeds voordeliger en zijn in bepaalde gevallen ook per maand opzegbaar. Her argument dat een abonnement niet zo flexibel is als prepaid gaat dus niet meer op. Ook het feit dat steeds meer mensen een smartphone hebben en van het internet gebruik willen maken, draagt hier natuurlijk aan bij. Wist je trouwens je met een trucje het lockscreen kunt omzeilen van een iPhone?

Als je voor een zo’n abonnement kiest, ben je in de meeste gevallen dus voordeliger uit. Wel is het zo dat er in de winkels nog vaak pakketten te koop zijn voor prepaid, waarbij men direct een telefoon krijgt. Bij een sim only abonnement is dat niet het geval. Zoals de naam al doet vermoeden, betreft het enkel een sim kaart. Een telefoon zal dus zelf aangeschaft moeten worden, maar men kan natuurlijk ook nog een tijdje met de huidige telefoon doen, mits deze geen simlock heeft.

Bron: http://nieuws.nl/tech/20161117/populariteit-sim-only-abonnementen-koste-prepaid/

Wat zijn de verschillen tussen prepaid en sim only?

Bij een prepaid en sim only abonnement krijg je allebei enkel een simkaart om mee te bellen. Het verschil tussen prepaid en sim only abonnement is het moment waarop je de telefoonkosten moet afrekenen.

Bij prepaid moet je dit van tevoren doen door tegoed op de simkaart te storten. Bij een sim only abonnement reken je aan het einde van de maand je telefoonkosten af op basis van je gebruik.

Dit is het grootste maar zeker niet het enige verschil tussen de twee opties. Het beltarief en de hoeveelheid MB’s aan internetdata die je kan gebruiken verschilt namelijk ook aanzienlijk.

Voor iedereen die wil weten welke optie de beste keuze is voor zijn of haar telefoongebruik, vertellen we je meer over de eigenschappen van een prepaid simkaart en een sim only abonnement. Met deze informatie ben je in staat om de beste keuze te maken tussen de twee opties.

Eigenschappen van prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is de makkelijkste optie om te bellen met een telefoon. Je kan deze simkaarten in vele verschillende winkels kopen, in je telefoon stoppen en je bent klaar om te bellen.

Op de simkaart stort je een beltegoed waar geld van wordt afgeschreven voor elke minuut die je met de telefoon belt. Vaak is het ook mogelijk om internet te gebruiken via een prepaid simkaart.

Voor iedere MB die je aan data verbruikt zal opnieuw een bedrag van je tegoed worden afgeschreven. Meestal heb je ook de mogelijkheid om een internetpakket te activeren waarbij je een bepaalde hoeveelheid internetdata inkoopt.

Voor een vast bedrag koop je een aantal MB’s of GB’s aan data die je vervolgens binnen een bepaalde periode kunt gebruiken. Het internetpakket zal een week of een maand actief zijn en daarna komen te vervallen.

Een groot nadeel van een prepaid simkaart is dat het tarief voor een minuut bellen en het inkopen van de internetdata een stuk duurder zal zijn dan wanneer je een abonnement bij een provider afsluit.

Voordelen van een sim only abonnement

telefoon met sim kaartEen groot voordeel van een sim only abonnement afsluiten is dat je tegen een veel goedkoper tarief kunt bellen en internetten. Meestal sluit je een abonnement af waarbij een bundel aan belminuten maandelijks worden ingekocht.

Ook MB’s aan internetdata reken je maandelijks voor een goedkoop tarief af. Hoe meer belminuten en MB’s je inkoopt des te goedkoper zullen deze zijn. Een ander voordeel is dat wanneer je belminuten op zijn je nog altijd kunt bellen.

Het tarief buiten de bundel zal wel iets hoger zijn, maar nog altijd vele malen goedkoper dan het bellen met een prepaid simkaart.

Dit verschil is dermate groot dat iedereen een stuk goedkoper uit zal zijn met een sim only abonnement. Zelfs als je slechts een paar minuten per week of per maand belt kan je een sim only abonnement vinden waarmee je dit voor veel minder geld kunt doen dan met een prepaid simkaart. Het verschil in het tarief voor internetten is net zo groot.

Misschien ook interessant..

Voor het laatst ge-update op