Prijzen voor abonnementen dalen sterk

jul 24, 2018

Wij wisten natuurlijk al lang dat een sim only abonnement een zeer goede keuze was, maar nu is gebleken dat in 2018 de prijzen voor een abonnement zonder toestel opnieuw flink zijn gedaald. Goed nieuws dus als je een abonnement hebt, maar helemaal als je overweegt om over te stappen. Zo ga je dus nog minder per maand uitgeven aan je telefoon abonnement. In dit artikel meer informatie.

In bijna heel Europa zijn de prijzen flink gedaald. Voor een abonnement met 1000 belminuten en 10GB data betaalden de consumenten in de 16 onderzochte landen gemiddeld €36 in het eerste kwartaal van 2018. Wil je Simyo overstappen naar prepaid? Ook dat is mogelijk.

In Nederland ligt het gemiddelde hiervoor op ongeveer €30. Woon je in Denemarken? Dan ben je voor je sim only abonnement zeer voordelig uit, met slechts 15 euro per maand. De Grieken rekenen het meeste voor het telefoon abonnement, daar betaal je namelijk 288 euro per maand. Een flink bedrag, vinden wij althans! Je kunt daar overigens wel kleinere bundels krijgen die een stuk voordeliger zijn.

Overstappen kan vaak gunstig zijn

Wat je vaak ziet is dat er goede deals te vinden zijn bij de providers voor nieuwe klanten. Als je eenmaal klant bent kun je hier vaak niet van mee profiteren. Er worden aanbiedingen gedaan van de eerste paar maanden gratis of andere flinke kortingen. Je kunt natuurlijk wel overstappen naar een andere provider, zo vreemd is dat niet. Meestal verloopt het vlekkeloos en kun je het huidige telefoonnummer gewoon houden. Zodra je de nieuwe sim kaart binnenkrijgt van je provider kun je deze activeren. Je bestaande nummer wordt dan overgezet naar de nieuwe provider en de transitie verloopt vlekkeloos.

Via onze website kun je een goede vergelijking maken van de verschillende aanbieders. Op onze homepage staat de tool. Je kunt aangeven hoeveel data je wilt, hoeveel belminuten en je krijgt vervolgens een mooi overzicht te zien van de verschillende aanbiedingen. Je kunt vervolgens direct doorklikken naar de aanbieder en daar het abonnement afsluiten.