Regelmatig je abonnement blijven vergelijken om geld te besparen!

Inmiddels zijn veel verschillende mensen zich ervan bewust dat een Simyo 4G een heel voordelige keuze is, zeker in combinatie met het kopen van een los toestel (zonder financiering). Je kunt hier simpel gezegd vele honderden euro’s per maand mee besparen.

Zodra je eenmaal een sim only abonnement hebt vergeleken via onze website en hebt afgesloten, zou je zeggen dat je klaar bent, toch? Dit is niet helemaal het geval, want veel providers komen regelmatig met nieuwe scherpe aanbiedingen op de proppen zetten. Het blijft dus lonen om regelmatig een nieuwe vergelijking te maken.

Ieder half jaar vergelijken?

abonnement vergelijkenDe prijzen voor sim only dalen steeds, ten eerste omdat er soms aanbiedingen zijn. Zo kan een provider bijvoorbeeld meer klanten willen hebben en komt daarom met een goede actie om mensen te laten overstappen. Slim natuurlijk om nieuwe klanten naar zich toe te trekken. De provider moet wel aan marketing blijven doen.

Als je regelmatig vergelijkt en checkt voor deze aanbiedingen, kun je gemakkelijk veel geld besparen. Bij veel providers kun je maandelijks opzeggen en zit je dus niet aan lange contracten vast, ideaal natuurlijk als je eens wilt overstappen voor een betere deal bij een andere provider. Er zijn gelukkig veel verschillende providers waar je uit kunt kiezen en allemaal hebben ze regelmatig een nieuwe deal beschikbaar.

Het overstappen is trouwens heel gemakkelijk en daar hoef je jezelf echt niet druk om te maken. Zodra je namelijk de overstap wilt maken, kun je gewoon je huidige nummer behouden. Dat is in Nederland heel erg goed geregeld via een standaard systeem waar alle providers op zijn aangesloten. Vrienden, familie, kennissen en collega’s kunnen je in de tussentijd gewoon blijven bereiken. Je krijgt de nieuwe simkaart met het abonnement van de nieuwe provider en daar staat direct je oude mobiele nummer op gekoppeld als je bij de aanvraag hebt gekozen voor nummerbehoud.

Zodra je de nieuwe simkaart van de nieuwe provider activeert, wordt het nummer overgezet op de nieuwe simkaart. Dit verloopt vlekkeloos. Waarschijnlijk werkt de oude simkaart van de vorige provider dan niet meer. Zo blijf je de gehele tijd bereikbaar en is overstappen een eitje! Als je erop uit bent om zo min mogelijk geld te betalen voor je sim only abonnement, is het belangrijk dat je regelmatig een vergelijking maakt. Het kan vaak flink in de kosten schelen. Wij adviseren dan ook om ieder half jaar gewoon weer eens even rond te gaan kijken naar aanbiedingen.

Zit er een leuke aanbieding tussen van een provider die je aanspreekt, dan kun je overstappen. Voordat je dit gaat doen, is het wel belangrijk dat je even kijkt naar je huidige abonnement. Het zou namelijk kunnen dat je een jaarabonnement hebt afgesloten en dus niet maandelijks kunt opzeggen. In dat geval is het weer niet verstandig om over te stappen, simpelweg omdat je dan natuurlijk dubbel betaald.