Samsung is natuurlijk een bekende speler. Naast de bekende Galaxy S modellen, maakt de Koreaanse fabrikant ook goedkopere smartphones, televisies & andere elektronica. De fabrikant zou naar verluid bezig zijn met het ontwikkelen van een opvouwbare telefoon. Dat schrijft website CNet op basis van berichtgeving in de Wall Street Journal. En dat klinkt natuurlijk wel interessant.

samsungDe codenaam die Samsung hanteert is ‘Winner’ waarbij een gebruiken de telefoon dus kan open- en dichtplooien. Als de telefoon zou Galaxy X moeten gaan heten. Op zich komt het niet als een verassing dat Samsung hieraan werkt. Enkele jaren geleden in 2011 waren er namelijk al prototypes op de markt met een opvouwbaar scherm. DJ Koh, de voorzitter van Samsung’s Mobile Division heeft eerder ook bevestigd aan een dergelijke telefoon te werken. Dat er stevig betaald zal moeten voor de telefoon lijkt onvermijdelijk voorspellen de analisten. Verwacht wordt dat het toestel 2 keer zo duur zal worden als de ook niet voordelig geprijsde iPhone X. Dat komt neer op ongeveer €2000,-.

Wel is het natuurlijk een interessant hebbedingetje zo’n opvouwbaar scherm. Het scherm zou 4.5 inch zijn als deze dicht is en 7 inch wanneer deze is uitgeklapt. De geruchten zijn nu dat de telefoon in januari 2019 zal worden geïntroduceerd op de CES beurs 2019 in Las Vegas. Wij wachten het nog eventjes af, maar zijn zeer benieuwd naar het toestel!

Wil je de goedkoopste sim only? Via onze website kun je gemakkelijk vergelijken.