Samsung nu populairder als iPhone op de Nederlandse werkvloer

aug 7, 2018

De iPhone is natuurlijk een zeer populaire smartphone, niet alleen in Nederland. Veel mensen zijn Apple fans en kopen de telefoon graag van de fabrikant. Als er een nieuw model uitkomt, staan de mensen letterlijk in de kou om deze te kunnen kopen, soms in combinatie met i abonnement. Maar uit onderzoek van Computer Profile blijkt dat de iPhone niet langer de populairste telefoon op de werkvloer is. Samsung heeft Apple van de troon gestoten.

Inhaalslag Samsung

samsung populairder op de werkvloerDat Apple en Samsung populaire toestellen zijn bij bedrijven en organisaties is op zich niets nieuws. De cijfers zijn nu echter in het voordeel van Samsung. In 2016 had Apple nog de overhand met 43 procent versus 34,6 procent bij Samsung.

Inmiddels is Samsung flink gegroeid op dit vlak, nu heeft 48,7 procent een Samsung telefoon. Apple zag ook een lichte stijging naar 44,5 procent, maar dat is niet zo’n grote stijging als Samsung.

Android of iOS

Met een Samsung telefoon maak je automatisch gebruik van het besturingssysteem van Google, Android. Dit heeft voor bedrijven diverse voordelen omdat het doorgaans een stuk voordeliger is als een Apple iPhone. Dit is vermoedelijk 1 van de redenen dat er een inhaalslag voor Samsung plaats aan het vinden is.

Ook geven sommige werkgevers de mogelijkheid om werknemers een eigen toestel te laten aanschaffen. Mogelijk heeft dit ook met de groei te maken, omdat werknemers met het beschikbare budget wellicht eerder bij Samsung uitkomen dan bij Apple. Natuurlijk kunnen werkgevers ook kiezen voor de goedkoopste sim only in combinatie met dit toestel. Dit scheelt veel kosten.