Schade beperken als je telefoon gestolen is

Als je telefoon is gestolen, dan zijn de eerste gevoelens die naar boven komen vaak woede, teleurstelling en verdriet. Iemand heeft zonder jouw toestemming je telefoon van je afgenomen. In het artikel van vandaag een aantal stappen die je kunt doorlopen om de schade tot een minimum te beperken.

Stel de provider op de hoogte

Als je mobiele telefoon is gestolen, dan zou de dief in theorie op jouw kosten kunnen gaan bellen. Die kosten kunnen flink oplopen. Belangrijk is dan ook om zo snel mogelijk contact op te nemen met de provider. Deze kunnen de simkaart blokkeren zodat je niet op kosten kan worden gejaagd. Natuurlijk kun je direct ook een nieuwe simkaart aanvragen, die meestal binnen enkele dagen per post wordt bezorgd. Misschien kun je direct gebruik maken van een Ben actie. Laat direct je vrienden en familie weten dat je even onbereikbaar bent door de diefstal, zo voorkom je misverstanden.

Blokkeren van de smartphone op afstand

Als je op voorhand instellingen hebt gedaan waarmee je de telefoon op afstand kunt blokkeren, dan is nu het goede moment om hier gebruik van te maken.  Je kunt hiermee vaak ook je belangrijke gegevens op afstand wissen. Als je dit niet gedaan hebt, is deze mogelijkheid er helaas niet. Doe dit in ieder geval wel bij je nieuwe telefoon, zodat je er in de toekomst wel gebruik van kunt maken. Mocht dat nodig zijn. Hier heb je vaak wel 3G of 4G internet voor nodig.

Wachtwoorden veranderen

Op je smartphone heb je natuurlijk diverse applicaties staan. Denk bijvoorbeeld aan je e-mail, accounts op sociale media en eventueel internetbankieren. Nadat je telefoon gestolen is, kun je het beste alle wachtwoorden veranderen. Zo kunnen dieven niet bij je belangrijke gegevens. Ook als je alle gegevens op afstand kunt wissen, is het nog steeds een goed idee om alle wachtwoorden te veranderen. Better safe then sorry op dit gebied!  Vaak kun je bij een sim only abonnement met internet altijd een nieuwe sim kaart aanvragen.

Aangifte doen is ook belangrijk

Als er iets gestolen is, dan dien je daar aangifte van te doen bij de politie. Dat is natuurlijk ook het geval bij een gestolen smartphone. Als je telefoon verzekerd is tegen diefstal, zul je ook een aangifte moeten overleggen aan de verzekeringsmaatschappij op aanspraak te maken op een vergoeding.

Wil je weten hoe je de telefoon nog beter kunt beveiligen? Bekijk dan onderstaande video: