KPN klantenservice

Alle KPN sim only abonnementen met elkaar vergelijken en direct afsluiten

KPN klantenservice

Betrouwbaar netwerk
 Standaard onbeperkt bellen & SMS
5G internet

Vergelijk KPN sim only

Wij ontvangen een commissie van de provider wanneer je via onze website een abonnement afsluit. Hier zitten voor jou geen extra kosten aan. De commissie verschilt per provider, maar ligt tussen de €10 - €60 per afgesloten abonnement. De hoogte van de commissie heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijker. 

Ben je al klant van KPN sim only en heb je een vraag over het abonnement of de apparatuur? Dan kun je gebruik maken van de KPN klantenservice. In dit artikel vertellen we je meer over de klantenservice van de bekende provider KPN.

KPN klantenservice contacteren

Het bedrijf KPN heeft een diensten. Van particulier tot zakelijk en van internet tot sim only mobiele abonnementen. Alle diensten zijn in de klantenservice bij elkaar gezet. 

Op die pagina kun je vervolgens uitkiezen waar je vraag over gaat. Zo zijn er de categorieën mobiel, Internet, televisie, vast bellen, KPN compleet maar natuurlijk ook administratie. Nadat je een categorie gekozen hebt kom je in een soort FAQ of veelgestelde vragen sectie. Hier komen een aantal vragen naar boven die andere mensen in het verleden ook hebben gehad.

Soms kun je hier het antwoord al in vinden, soms ook niet. Als je antwoord er niet tussen staat, is het eenvoudig om vervolgens even contact te leggen met de klantenservice via de telefoon. Ook voor vragen over KPN maandelijks opzegbaar kun je hier terecht. Door naar beneden te scrollen wordt het telefoonnummer getoond. Wil je niet door de FAQ sectie heen moeten scrollen, kun je ook direct bellen naar: 0800 0402

KPN

Bekijk alle providers

Klik op het logo van de sim only provider voor meer informatie

ben
hollandsnieuwe
kpn
lebara
simpel
simyo
tele2
t-mobile
vodafone
youfone