Smartphone kopen om te combineren met je abonnement

Zoals je zult begrijpen zit er bij een sim only abonnement geen telefoon inbegrepen. Met een sim only krijg je enkel een sim kaart, net zoals bij ieder ander mobiel abonnement natuurlijk het geval is. De kosten zijn echter stukken lager doordat je zelf voor een telefoon moet zorgen. Welke opties heb je voor een smartphone kopen? In dit artikel een aantal tips.

Nieuwe smartphone kopen

De eerste en meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om een nieuwe smartphone in de winkel te kopen. Het voordeel is dat je vaak het laatste model hebt en dus van alle functionaliteiten gebruik kunt maken. Ook is de telefoon vaak erg snel, simpelweg omdat dit het laatste model is. Dit in combinatie met Telfort onbeperkt bellen is natuurlijk erg prettig. De topmodellen van de bekende merken zoals Apple, Samsung & HTC zijn vaak vrij prijzig. Als je deze route wilt nemen zou je ook kunnen overwegen om wel voor een nieuwe smartphone te gaan, maar niet het topmodel van het merk. Vaak heb je dan alsnog een prima telefoon die snel genoeg is, de kosten zijn echter een stuk lager.

Je huidige smartphone nog even blijven gebruiken

smartphone kopenAls je dan toch de zuinige route gaat nemen door over te stappen op een sim only abonnement, dan kun je dit nog voordeliger maken door je huidige telefoon nog even te blijven gebruiken. We snappen dat dit niet voor iedereen handig is. Soms is een telefoon door de jaren heen namelijk behoorlijk traag geworden of heeft beschadigingen opgelopen. De snelheid van het toestel verbeteren is wel iets aan te doen. Je kunt op de meeste telefoons namelijk een zogenaamde fabriek reset uitvoeren. Alle instellingen gaan dan terug naar origineel en alle data en applicaties worden verwijderd.

Als je dit overweegt, zorg dan wel voor een backup van je bestanden, foto’s en video’s op een laptop of computer. De telefoon zal er vaak echt een stuk sneller door worden. Als je telefoon beschadigingen heeft, kun je ook eens kijken naar een reparatie. Zo zijn barsten in het scherm van een smartphone bijvoorbeeld heel regelmatig aan de orde. Een reparatie hoeft niet heel veel te kosten, afhankelijk van het type telefoon uiteraard. Gemiddeld zul je voor onder de €100 een scherm kunnen laten repareren. Niet goedkoop, maar vaak wel een stuk voordeliger dan een compleet nieuw toestel.

Vraag eens rond bij familie en vrienden voor een smartphone

Veel mensen hebben nog wel een iets ouder model van hun telefoon ergens in een lade liggen. Het is dan ook best interessant om daar eens naar te gaan kijken. Mogelijk kun je de smartphone overnemen voor een kleine vergoeding en zo kun je weer van alle functionaliteiten gebruik maken zonder veel kosten te maken!