Smartphone op 3 middelbare scholen in Brabant verboden?

aug 20, 2018

Drie middelbare scholen in Tilburg, Den Bosch & Veghel gaan vanaf vandaag smartphones weren in het klaslokaal. De leiding van de school zegt dat de leerlingen veel worden afgeleid door de telefoon. Berichtjes die binnenkomen op een telefoon kunnen natuurlijk ook erg afleidend werken. Hier zijn al meerdere onderzoeken naar gedaan door andere partijen.

Ben jij ook afgeleid door je mobiel?

smartphone afleidingDat deze scholen in regio Brabant hiermee gaan beginnen is wat ons betreft een goede stap. Natuurlijk maakt de mobiele telefoon ons leven een stuk gemakkelijker. We kunnen altijd en overal iets opzoeken op het internet, rekenmachines zijn overbodig geworden en je blijft gemakkelijk in contact met vrienden, familie en kennissen. Maar we weten allemaal hoe afleidend de telefoon kan zijn, zeker als je bijvoorbeeld in een groep chat zit komen er veel berichtjes binnen.

Leerlingen op de middelbare school zitten natuurlijk in een zeer belangrijke fase van hun leven. De gewoontes die ze op de middelbare school leren dragen ze vaak voor de rest van hun leven bij zich. Concentratie is daar heel belangrijk. Als de lessen steeds verstoort worden door piepjes en belletjes van de telefoons, letten de leerlingen toch minder op. En dit is niet alleen voor het individu het geval, maar het kan natuurlijk ook afleidend werken voor de rest van de klas. Veel volwassenen hebben tegenwoordig ook ‘telefoon vrije’ avonden ingelast. De telefoon wordt op de slaapkamer gelegd of op een andere plek waar deze niet gemakkelijk te zien is. Zo is er aandacht voor elkaar. Dus deze ontwikkeling voor op de middelbare school is zo gek nog niet, zeker omdat kinderen doorgaans sneller afgeleid zijn dan volwassenen.

Kosten besparen op je mobiele telefoon kan tegenwoordig redelijk eenvoudig door een hollandsnieuwe buitenland abonnement af te sluiten. Via onze website vergelijk je diverse providers met elkaar en sluit je direct af tegen de laagste kosten.