Snelheid mobiel netwerk Vodafone hoger door nieuwe techniek

Provider Vodafone maakt de beschikbare bandbreedte van het mobiele netwerk hoger. Downloaden snelheden van 1 Gbps zijn hiermee theoretisch mogelijk.

Het is nu mogelijk om met 4×4 MIMO antennetechniek gelijktijdig gebruik te maken van verschillende frequentiebanden. Hiervoor zijn vier antennes noodzakelijk. De snelheid van het mobiele netwerk kan hiermee in theorie oplopen tot 1 Gbps, hoe dit in de praktijk werkt moet natuurlijk nog blijken. Maar de cijfers zijn zeer indrukwekkend. Deze techniek is uiteraard ook beschikbaar voor sim only abonnementen.

Om met de nieuwe techniek te werken heb je een smartphone nodig die 4/5 Download Carrier Aggregation ondersteunt. De techniek zorgt ervoor dat verschillende banden worden samengevoegd in 1 virtuele band. De techniek is op dit moment nog niet beschikbaar in de meeste telefoons, maar dit zal in de komende jaren aanzienlijk gaan stijgen. VodafoneZiggo is hiermee klaar voor de toekomst.

Als je telefoon deze techniek nog niet heeft, profiteer je er ook van. De voordelen zijn dan wel iets minder groot. De nieuwe techniek maakt het namelijk mogelijk voor oudere toestellen om de minst belaste frequentieband te gebruiken voor een betere ontvangst.