Stap zo snel mogelijk over naar een goedkoper abonnement!

Behoor jij tot de groep mensen die een telefoonabonnement heeft afgesloten met een toestel? Dan is het een slim idee om goed bij te houden wanneer het einde van de contractduur is bereikt. Je krijgt hier overigens ook vaak bericht van de provider over.

Als dit moment namelijk eenmaal is aangebroken, dan moet je zo snel mogelijk overstappen op een sim only abonnement. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Ben contact opnemen. Iedere extra maand dat je het abonnement laat doorlopen, betaal je te veel geld aan de provider. En dat is natuurlijk zonde van het geld, nietwaar? Met een sim only kan je een significant percentage op je abonnementskosten besparen. Vergelijk op onze website de abonnementen van alle providers met elkaar!

Afbetalen toestel stopt niet

Niemand betaalt natuurlijk graag onnodig teveel voor dingen. Bedrijven vinden het echter helemaal niet erg als je door onoplettendheid meer betaalt. Je moet daarom altijd alert zijn op trucjes die bedrijven op je proberen toe te passen om hier misbruik van te maken. Maar heus niet alle providers doen dit hoor, er zijn ook genoeg providers die je opties bieden om bijvoorbeeld minder te gaan betalen. Toch is het opletten geblazen.

Als je bijvoorbeeld een telefoonabonnement met toestel afsluit, dan worden de hogere maandelijkse kosten niet uitgelegd als een afbetaling van je mobiele telefoon. Tegenwoordig is dit verplicht, maar vroeger kreeg je hier geen uitleg over. Hierdoor blijven de abonnementskosten hoog wanneer het toestel al is afbetaald. Het afbetalen van het toestel stopt niet en dat is een reden om zo snel mogelijk op een sim only over te stappen. Weet jij al wat je met de besparingen gaat doet?

Belminuten en internetdata

Met een sim only kan je dezelfde hoeveelheid belminuten en internetdata krijgen voor een veel goedkoper bedrag. Als je hier nog nooit aandacht aan hebt besteed dan zal je verbaasd zijn van de gigantische prijsverschillen.

Pak eens een rekening van je oude abonnement erbij en bekijk wat je maandelijks aan belminuten en internetdata verbruikt. Zoek vervolgens op een vergelijkingssite (zoals die van ons) wat je bij een sim only aanbieder betaalt voor een bundel die hierbij past. Vaak kan je de kosten met 80 tot 90 procent verminderen met een overstap op sim only. Zeker wanneer je kiest voor een budget provider. Deze providers maken vaak wel gebruik van bekende netwerken zoals bijvoorbeeld KPN maar zijn veel voordeliger.

Zelfde provider of overstappen

Bij het overstappen van een abonnement met toestel naar een sim only, kan je ervoor kiezen om bij dezelfde provider te blijven. Het enige dat je dan moet doen is simpelweg een nieuw abonnement afsluiten. Soms ook tegen betere voorwaarden of acties die op dat moment lopen.

Het nummerbehoud is dan geen enkel probleem want in de meeste gevallen kan je gewoon dezelfde simkaart blijven gebruiken. Overstappen naar een andere provider stelt echter ook niet veel voor. Bedrijven moeten namelijk meewerken aan een overstap met het behoud van een telefoonnummer. In Nederland is dat allemaal centraal geregeld in een systeem waar alle providers op zijn aangesloten. Je kunt dan zeer eenvoudig overstappen met behoud van nummer zonder dat je onbereikbaar bent.