Storing Tele2 opgelost, mogelijk moet telefoon herstart worden

storing tele2 opgelostNederlanders zijn momenteel massaal met vakantie. Even heerlijk van het zonnetje genieten en de batterij weer opladen voor de rest van het jaar. Toch blijven we graag in contact met het thuisfront. Inmiddels is dat ook heel gemakkelijk omdat je jouw bundel ook gewoon kunt gebruiken binnen de E.U. Tijdens je vakantie bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk kun je gewoon bellen, gebruik maken van het mobiele internet uit dezelfde bundel als je thuis gebruikt.

Voor klanten van Tele2 was dit gisteren niet zo gemakkelijk, door een storing konden klanten in het buitenland namelijk geen verbinding maken met een netwerk. Tele2 geeft aan dat de storing inmiddels volledig is verholpen, ook als je Tele2 Unlimited data. Als je een klant van Tele2 bent, zou je nu in het buitenland weer connectie moeten kunnen maken. Lukt dat nog niet? Dan adviseert de provider om de telefoon volledig opnieuw op te starten (helemaal uit en weer aanzetten). De problemen zouden dan moeten zijn opgelost.

Reden van de storing

Een woordvoerder van Tele2 geeft aan dat de oorzaak van de storing is gekomen door een update die door een internationale onderaannemer werd uitgevoerd. Ook zouden andere providers door deze update getroffen kunnen zijn. Het is niet bekend om welke providers het verder gaat.

In totaal hebben de klanten van Tele2 in het buitenland ongeveer 1,5 dag las gehad van de storing. Op het forum van Tele2 zijn diverse klachten te melden van mensen die geen verbinding konden maken met een netwerk op hun vakantiebestemming. Gelukkig zijn de problemen nu achter de rug.