T-MobileAls provider T-Mobile concurrent Tele2 overneemt, zullen de voordelige prijzen van Tele2 voor onbeperkt bellen en internet de komende 3 jaar niet stijgen. Het abonnement is op dit moment 25 euro per maand. CEO van T-Mobile Søren Abildgaard komt met deze belofte de Europese Commissie tegemoet.

Dat T-Mobile provider Tele2 wil overnemen is al even bekend. De Europese Commissie buigt zich momenteel over de potentiële overname voor 200 miljoen euro. De commissie wil voorkomen dat klanten hogere tarieven moeten gaan betalen voor dezelfde diensten en er niet voldoende concurrentie overblijft op de Nederlandse telefonie markt.

Naast de belofte om de onbeperkt internet & bellen abonnementen van Tele2 niet te verhogen, belooft T-Mobile ook niets aan de tarieven voor vast internet te veranderen. Daarnaast is T-Mobile bezig met het uitrollen van een 5G internet netwerk, dat in 2020 een landelijke dekking zou moeten hebben. T-Mobile geeft aan dat Tele2 klanten daar ook gebruik van mogen maken. Daarnaast mogen klanten op ieder moment het abonnement opzeggen.

Groei Tele2

Op dit moment is T-Mobile de derde grootste telecom provider. Tele2 staat op de vierde plek, maar het is recentelijk zeer gegroeid met 1 miljoen klanten door de populariteit van het onbeperkt abonnement.

Bron: RTL Nieuws