Tele2 komt met sim only abonnement speciaal voor kinderen

Als je een sim only voor kinderen wilde afsluiten, dan had je tot voor kort maar weinig keuze. Provider Tele2 brengt hier verandering in en komt met een abonnement dat speciaal bedoeld is voor ouders die een hun kind een abonnement willen geven.

Met het abonnement kan het kind onbeperkt bellen naar 3 telefoonnummers, bijvoorbeeld de mobiel van papa en mama en het huisnummer. In geval van nood loop je dan dus nooit tegen het probleem van geen beltegoed aan. Ook is er door Tele2 gedacht aan een databundel, het abonnement bevat 1GB data. Zo kunnen kinderen ook internet gebruiken als ze niet thuis zijn.

Kosten

De kosten voor dit nieuwe abonnement bedragen €7 per maand. Een zeer schappelijk bedrag. Als je ook wilt bellen naar andere telefoonnummers dan de 3 die gratis te bereiken zijn, dan kost dit €0,15 per minuut. Standaard heeft het abonnement overigens een belplafond van €10,- Prettig voor ouders die de kosten beheersbaar willen houden. Want je wilt natuurlijk geen grote rekening aan het einde van de maand krijgen als je zoon of dochter teveel van de telefoon gebruik heeft gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om extra minuten bij te kopen of het belplafond te verhogen.

Speciaal voor kinderen

Het is handig dat Tele2 inspringt op de vraag voor een sim only abonnement speciaal voor kinderen. Veel ouders werken bijvoorbeeld nog met een prepaid kaart of sluiten een normaal abonnement af voor hun kroost. Hier zitten bepaalde nadelen aan, die hopelijk met een dergelijk abonnement voor kinderen worden opgelost. Of het een succes zal worden moet uiteraard nog blijken. Naast de abonnementen van Tele2 zijn er ook andere providers met zeer voordelige sim only abonnementen te vinden.