Telefoon abonnement vergelijken

Telefoon abonnementen zijn er in vele soorten en maten, dat is duidelijk. Er zijn diverse zaken waar je op moet gaan letten als je een vergelijking wilt gaan maken. In dit bericht willen we het daar eens met je over hebben. Omdat er zoveel keuze is, kun je altijd wel een abonnement samenstellen dat goed bij jou past!

Wat heb je nodig?

Voordat je een goede vergelijking kunt gaan maken is het uiteraard belangrijk om een inventarisatie te maken van wat precies je wensen zijn en wat je precies nodig hebt. In principe zijn er een aantal zaken die variabel zijn per persoon. Zo is er de belbundel, de databundel en de mogelijkheid om Simpel 4G internet af te sluiten bij de provider. Ook speelt het voor sommige mensen een rol van welk netwerk er gebruik gemaakt wordt. We gaan deze zaken per onderdeel bespreken in dit artikel.

Belbundel

Alhoewel het bellen steeds meer terug aan het lopen is, moet je natuurlijk nog steeds wel eens een telefoontje plegen. Sommige mensen bellen meer dan anderen, ook wanneer de telefoon bijvoorbeeld voor het werk gebruikt wordt is het handig om een wat grotere bundel af te sluiten. Je moet voor jezelf een inschatting maken hoeveel belminuten je nodig hebt. Vaak kun je hier wel een redelijke inschatting van maken op basis van je huidige abonnement.

Vooraf belminuten inkopen bij je abonnement is doorgaans een stuk voordeliger dan er achteraf voor bij te moeten betalen. Liever koop je dus wat ruimer in. Bepaalde providers hebben de belminuten en data aan elkaar gekoppeld. Je neemt bijvoorbeeld 1000 belminuten, maar dat zijn ook direct MB’s om te verbruiken met je mobiele internet. Let hier wel goed op bij het vergelijken.

Databundel (mobiel internet)

Als je een smartphone hebt, dan is het eigenlijk wel een vereiste om een databundel af te sluiten. Alhoewel je theoretisch ook zonder kunt als je veel de beschikking hebt over WiFi. Wil je echter ook gewoon buiten de deur van het internet gebruik kunnen maken op je telefoon? Sluit dan een databundel af. De behoeftes voor mobiel internet verschillen nogal van elkaar. Sommige mensen verbruiken natuurlijk meer dan anderen. Een gemiddeld gebruiker heeft meer dan genoeg aan 1000 MB internet.

Op de meeste telefoons is ook de mogelijkheid om te bekijken hoeveel data er de afgelopen maanden gemiddeld verbruikt is. Dit is een goede basis om een bundel op af te sluiten. Ook op dit gebied is het beter om iets ruimer in te kopen, omdat naderhand bij betalen altijd duurder is dan vooraf inkopen.

Netwerk

mobiel netwerkEr zijn veel telefoonproviders in Nederland waar je de keuze uit hebt. Niet alle providers hebben echter hun eigen netwerk. Er zijn in Nederland slechts 4 mobiele netwerken namelijk KPN, Vodafone, T-Mobile & Tele2. Alle andere providers maken hier dus ook gebruik van. Sommige netwerken staan beter bekend dan anderen, maar over het algemeen is de dekkingsgraad goed en heb je veel bereik.