Je telefoon beschermen met een hoesje, wel of niet doen?

Smartphones zijn kostbare apparaatjes. Sommige modellen zijn wel enkele honderden euro’s waard. Natuurlijk moet een telefoon gebruikt kunnen worden, maar je ziet steeds vaker hoesjes voor diverse modellen om de telefoon in goede conditie te houden. Is dit een goed idee? 

Telefoon beschermen tegen krasjes

Als je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft, dan moet je daar natuurlijk zuinig op zijn. Maar als je deze regelmatig gebruikt (en dat doe je) dan is er altijd het risico op beschadigingen. De buitenkant van de telefoon kan bijvoorbeeld krassen of zelfs deuken krijgen als je deze altijd in je zak hebt zitten. Je kunt ergens tegenaan lopen, wat je telefoon kan beschadigen.

Daarnaast is er ook nog het scherm. Dit lijkt zo ongeveer de meeste kans op schade te hebben. Als je een barst in je scherm krijgt, dan is het heel vervelend om hiermee rond te moeten blijven lopen. Een scherm kan natuurlijk altijd worden gerepareerd, maar voorkomen is beter dan genezen.

Hier moet wel een onderscheid gemaakt worden. Er zijn hoesjes die om de buitenkant van de telefoon heengaan en er zijn zogenaamde screen protectors. Beide beschermen de telefoon, maar dus op een andere plaats. Een hoesje om de buitenkant van de telefoon is vaak vrij goedkoop verkrijgbaar en kan je telefoon absoluut beschermen. Als je heel voorzichtig met je telefoon omgaat is het misschien niet nodig, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Screen protector, de moeite waard?

Er zijn verschillende screen protectors beschikbaar, die vaak ook nog sterk variëren in prijs. Sommige zijn gemaakt van glas en andere zijn gemaakt van plastic. Dit kan zeker een uitkomst bieden als je het scherm in de beste conditie wilt houden. Alhoewel de meeste moderne telefoon ook al een beschermlaag op het glas van het scherm hebben zitten, kan een beetje extra bescherming natuurlijk geen kwaad. Deze screen protectors zijn in sommige gevallen specifiek ontwikkeld voor een bepaald model, dat is vaak het geval bij vrij populaire modellen. Heb je een wat minder populair model? Dan kun je vaak ook een algemene screen protector aanschaffen en deze op maat (laten) knippen.

Wil je de telefoon met KPN 4G beschermen op een heel voordelige manier? Bekijk dan onderstaande video waar iemand het van een ballon maakt: