Telefoon bundel kiezen die bij jouw telefoongebruik past

Met een sim only abonnement kan je de beste deal krijgen om je telefoon mobiel te gebruiken. De maandelijkse kosten zijn onder andere zoveel lager omdat je geen telefoontoestel hoeft af te betalen. Een andere reden is dat er volop concurrentie is tussen de vele providers. Daar kun jij goed van profiteren! Wie wil er nu niet wat extra geld overhouden.

Het overvloed in aanbod maakt het echter ook moeilijk om een keuze te maken voor een specifieke sim only bundel. Als jij voor de keuze staat dan kunnen we proberen tips te geven die je in staat stellen om een bundel te vinden die het beste bij je telefoongebruik past. Zo kies je voor een abonnement dat gewoon het beste bij je past.

Overstappen

Indien je wilt overstappen van een abonnement dat je eerder met telefoontoestel hebt afgesloten naar een Simpel 4G abonnement, dan is het meestal niet zo moeilijk om de bundel te vinden die bij je verbruik past. In dat geval kan je namelijk terugkijken naar je laatste telefoonrekeningen om te zien wat je gemiddeld in een maand aan belminuten, sms’jes en MB’s internetdata verbruikt. Zo kun je een stuk makkelijker een abonnement vinden wat bij je past.

Het beste kan je een sim only abonnement kiezen waarbij je de beschikking hebt over iets meer data en belminuten dan je nodig denkt te hebben. Kies verder voor een sim only provider met een goede dekking in de stad of het dorp waar je woont. Ook is het een slim idee om te kijken naar de internetsnelheden die worden aangeboden. Nog niet iedere provider maakt namelijk nog van het 4G netwerk gebruik.

Wil je helemaal nergens naar om hoeven kijken en je geen zorgen hoeven maken over verbruik buiten je bundel? Dan kies je uiteraard voor een onbeperkt internet abonnement van de providers die dit aanbieden.

Voordelen maandelijks opzegbaar contract

Tevens een voordeel van veel sim only abonnementen is dat je deze met een maandelijks opzegbaar contract kunt afsluiten. Dit is een garantie dat de provider zeker zal proberen de service van een zo goed mogelijke kwaliteit te houden. Als je ontvangst namelijk niet naar wens is of als je ergens anders dezelfde bundel goedkoper kunt krijgen dan kan je makkelijk overstappen. Dit geeft jou als consument veel vrijheid.

Overigens heb je ook de optie om de sim only bundel die je hebt afgesloten iedere maand naar boven of naar beneden bij te stellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op een andere manier je telefoon begint te gebruiken en plotseling veel meer internetdata of juist veel minder belminuten nodig hebt. De kosten voor belminuten of MB’s zijn buiten de bundel namelijk altijd een stuk duurder dan ze vooraf inkopen in een bundel Ga je dus consistent over je bundel heen, dan kun je de bundel simpelweg de bundel ophogen en ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je de kosten afrekent buiten de bundel.