Telefoon in vuur er vlammen aan boord van vliegtuig

aug 2, 2018

We hebben er allemaal wel eens van gehoord; een telefoon die in vuur en vlammen gaat. Enige jaren geleden was er een bepaald model van Samsung waarbij dit vaker voorkwam. Vliegtuigmaatschappijen controleerde toen extra op dit specifieke model.

telefoon vliegt in brand aan boord vliegtuigDe laatste tijd hoor je hier niet meer zoveel over, maar tijdens een vlucht van Barcelona naar Ibiza is een telefoon in vuur en vlammen opgegaan. De telefoon vloog vlak voor vertrek in de brand en het vliegtuig is voor vertrek geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt. De telefoon was overigens aangesloten op een externe batterij.

Het vliegtuig stond klaar op de taxibaan om te vertrekken. Toen de brand uitbrak is het toestel met glijbanen ontruimt. Op internet gaan er beelden rond van passagiers die aan boord videobeelden hebben opgenomen. Op de beelden is te zien dat sommige mensen flink in paniek waren. Vliegtuigmaatschappij Ryanair laat weten dat niemand gewond is geraakt.

De brand brak uit in het bagagerek, waar een passagier uit Nieuw-Zeeland zijn telefoon in zijn tas op een externe oplader had aangesloten.

Voor de man wordt het tijd om een nieuwe telefoon & sim kaart te gaan bestellen. Een provider als T-Mobile, Tele2 of KPN zakelijk zouden een optie kunnen zijn. De externe oplader zouden we voorlopig maar even thuislaten als we hem zouden zijn.