Telefoon op afbetaling zonder BKR

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement dan wordt in de meeste gevallen ook gecheckt of je een registratie bij het BKR hebt. Dit is zeker vaak het geval wanneer het gaat om een abonnement waarbij je een telefoon op afbetaling afneemt.

Indien je geregistreerd bent bij het Bureau Krediet Registratie in Nederland dan is de kans groot dat je wordt geweigerd om het contract af te sluiten. Je hebt dan namelijk een verleden dat leningen niet worden afbetaald. En dit kan al vrij snel ontstaan.

Je kredietwaardigheid is dan namelijk een te groot risico voor de providers. Toch zijn er vele duizenden Nederlanders die vanwege allerlei redenen geregistreerd zijn bij het BKR maar toch graag een telefoon per maand willen afbetalen in combinatie met een abonnement.

Zij hebben immers niet het geld voorradig om het toestel in een keer af te rekenen. Je moet in dat geval op zoek naar een telefoon op afbetaling zonder BKR.

Noodzaak voor een nieuwe telefoon

Tegenwoordig kan eigenlijk niemand meer zonder telefoon. Zelfs als je graag zonder smartphone door het leven zou willen gaan, dan word je hier in de moderne tijden haast toe gedwongen.

De mensen met wie je in contact wilt blijven hebben bijvoorbeeld allemaal Whatsapp en als jij dat niet hebt, loop je toch een stuk achter.

Zo sluiten bijvoorbeeld steeds meer banken hun kantoren waar je naar binnen kunt gaan voor een geldopnamen. Ook geldautomaten verdwijnen geleidelijk uit het straatbeeld. Langzaam gaan we naar een wereld waarbij je een telefoon nodig hebt om je bankzaken te regelen.

Het is maar een enkel voorbeeld waarom iedereen genoodzaakt is om een telefoon te hebben. Ook mensen dus met een registratie bij het BKR. Als hun oude toestel kapot is gegaan dan is er een noodzaak voor een nieuwe smartphone.

En je kunt natuurlijk altijd wel een goedkoop toestel op de kop tikken, dat is vaak niet zo’n probleem. Veel mensen willen echter liever een nieuw model tot hun beschikking hebben. In combinatie met Ben buitenland kan dit interessant zijn.

Abonnement afsluiten zonder BKR-toetsing

Als persoon met een slechte kredietwaardigheid heb je natuurlijk geen volle spaarrekening waar je even wat geld vanaf kunt halen om een nieuwe telefoon te kopen. Je moet immers iedere maand wat je overhebt van je salaris aan schudeisers overmaken.

Een tientje extra per maand uittrekken om een telefoon op afbetaling te kopen dat moet nog wel lukken. Je wordt dan echter bij sommige providers door je BKR-registratie geweigerd. Verlies na een weigering nog niet je moed want er zijn namelijk providers die wel abonnementen met toestel op afbetaling afsluiten zonder een BKR-toetsing.