Inhoud artikel

Tiener uit Frankrijk overleden nadat telefoon in bad is gevallenEen zeventienjarig meisje uit de plaats Outreau in Frankrijk is afgelopen dinsdag overleden nadat haar mobiele telefoon in het badwater is gevallen. Het Franse meisje is geëlektrocuteerd. Helaas lukte het de hulpverleners niet om het meisje nog te reanimeren. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

De Franse nieuws website La Voix du Nord geeft aan dat de oplaadkabel in slechte staat was. Ook was de telefoon aangesloten op het stroomnet via een verlengsnoer. Het geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk elektriciteit en water samen kunnen zijn.

Oppassen

Wij vermoeden dat veel Nederlanders hun telefoon ook wel eens hebben gebruikt in bad. Het geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk dit kan zijn. We hebben geen bronnen die dit bevestigen, maar we vermoeden dat het uiteindelijk de oplaadkabel is geweest die ervoor zorgde dat het badwater onder stroom kwam te staan. Toch blijft het oppassen en kun je jouw telefoon gewoon beter niet gebruiken als je in bad zit. Je moet er toch niet aan denken dat je (of je kinderen) onder stroom komen te staan als ze in bad zitten. Een zeer verontrustende gedachte. Kijk dus alsjeblieft uit als je besluit je telefoon te gebruiken in bad!

 

Voor het laatst ge-update op