Ben jij verslaafd aan je telefoon?

Bij een verslaving denken de meeste mensen niet direct aan een mobiele telefoon. Er wordt in zo’n geval vaak gedacht aan stimulerende middelen zoals tabak of drugs. Maar iemand kan zeker ook verslaafd raken aan een mobiele telefoon.

Het obsessief op de telefoon blijven kijken of er nog iets niets is gebeurd kan iemand flink in de weg komen te staan. In dit artikel een aantal tips om dit los te laten. We weten dat dit voor sommige mensen niet gemakkelijk is, maar het is toch zeker de moeite waard om eens te proberen. Je zult ook merken dat je er een stuk relaxter van zult worden en beter kunt focussen op bijvoorbeeld school of werk. Met Telfort 4G ben je natuurlijk altijd bereikbaar, maar soms moet je ook even wat anders doen.

Je telefoon mag soms best uit

In deze tijd staat een mobieltje vaak continue aan. Zelfs als we aan het slapen zijn. Sommige mensen hebben hier een reden voor, ze gebruiken de telefoon namelijk als wekker. Maar een losse wekker aanschaffen is echt niet zo duur, dus dat is wat ons betreft geen argument. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon aan het einde van de avond uitschakelen en er vervolgens niet meer naar kijken. De volgende ochtend kun je de telefoon weer aanzetten. Een andere tip om de verleiding om hem weer aan te zetten wat te verkleinen is om de telefoon in een andere kamer te leggen, bijvoorbeeld in een lade. Zo maak je het voor jezelf wat lastiger dan wanneer je de telefoon gewoon in je broekzak laat zitten.

Een dagje zonder

Voor sommige beroepen is het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn uit je bundel, maar er zijn ook beroepen die het absoluut niet nodig hebben. Ook als jij bijvoorbeeld nog op school zit, is het helemaal niet zo vreemd om je telefoon eens een dagje niet mee te nemen. Even afkicken zeg maar. In het begin zul je hem wellicht wel even missen, je denkt steeds aan alle updates en berichten die je zou missen. Maar na een tijdje zul je merken dat het een bepaalde rust met zich meebrengt, zo zonder telefoon door het leven. Als je dit zo nu en dan eens doet, zul je vast gaan realiseren dat je echt niet altijd op je telefoon hoeft te kijken.

Downgraden naar een ouder model

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Het internet en de applicaties op deze telefoons zorgen er vaak voor dat je veel berichten binnenkrijgt. Denk aan online berichten services, sociale media en e-mail etc. Als je echt heel veel moeite hebt om zaken los te laten, dan zou je kunnen overwegen om een wat oudere telefoon te nemen, bijvoorbeeld in combinatie met een abonnement. Zo ben je er zeker van dat je een e-mail, sociale media en andere notificaties binnenkrijgt, deze telefoons kunnen die applicaties namelijk helemaal niet installeren. Dit is wellicht een wat grote stap, maar in bepaalde gevallen de enigste optie.