Waarom een sim only abonnement gewoon de verstandigste keuze is

Als je wilt bellen, internetten en sms’en met je mobieltje dan moet je een keuze maken op het gebied van een abonnement. De kans is ook groot dat je een nieuw mobieltje wilt. Dat maakt het natuurlijk erg verleidelijk om voor een abonnement te kiezen waarbij de telefoon in inbegrepen.

Je hebt dan vaak het laatste model voor een vast bedrag per maand. Het punt is wel dat de bundels die daar bijzitten vaak vrij duur zijn. Je betaald al snel €50 per maand, als je dat doorrekent naar 1 jaar lopen de kosten flink op. Dat is een flinke som geld als je dat per jaar gaat berekenen. Als je kiest voor een sim only abonnement, dan betaal je veel minder! Deze bundels hebben dus geen telefoon inbegrepen, zoals de naam wellicht al doet vermoeden. Het is dan ook zaak om daar zelf voor te zorgen.

Welke opties zijn er om een telefoon in je bezit te krijgen?

smartphoneDaarnaast heb je uiteraard de optie om een geheel nieuwe telefoon in de winkel aan te schaffen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, dan zullen de prijzen je waarschijnlijk flink tegenvallen. Als je voor een top model kiest zijn de kosten zeker enkele honderden euro’s. Als je een abonnement neemt, waar al een telefoon bijzit dan realiseer je dit vaak niet zo. Als je in 1 keer €700 moet aftikken voor een mobieltje is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Ook kun je voor een wat minder uitgebreid model kiezen welke waarschijnlijk ook prima zal functioneren, tegen een veel lagere investering. Je gaat dan uiteraard minder betalen voor je maandelijkse kosten.

Een andere optie is om eens rond te kijken op de tweedehands markt. Op websites zoals marktplaats kun je vaak interessante modellen vinden die een paar maanden oud zijn. De mensen die deze telefoons verkopen zijn bijvoorbeeld uitgekeken op de telefoon en verkopen deze voor een veel lager bedrag dan het originele bedrag. Zo kun je toch een top model in je bezit hebben, voor een veel lager bedrag dan je in de winkel zou betalen. Misschien is dit nog wel de meest interessante optie. Natuurlijk vindt niet iedereen het prettig om een tweedehands telefoon te kopen. Maar als je er eens eerlijk over nadenkt, dan is een nieuwe telefoon binnen enkele weken ook niet meer nieuw. Je hebt er dan echter wel de volle pond voor betaald.

Bespaar geld door voor een abonnement te kiezen!

Als je verstandig bent, dan is een zo’n abonnement gewoon de beste keuze. Je betaald veel minder voor het abonnement, de bundels zijn vaak flexibeler in te richten en diverse providers bieden daarnaast ook nog de mogelijkheid om per maand op te zeggen. Nu is dat laatste niet voor iedereen belangrijk, maar het is wel prettig om te weten dat de mogelijkheid er is bij een mobiel abonnement. Vergelijk op onze site de beste deals op het gebied van mobiele telefoons en bespaar ook veel geld op je telefoonrekening!