Voordelig een iPhone? Overweeg een refurbished toestel

Wil je een nieuwe telefoon hebben die een stuk sneller is dan je huidige toestel? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt hem als los toestel aanschaffen of bij je abonnement nemen. Beide opties zijn duur, maar de laatste nog het duurste. Je sluit daar namelijk een lening voor af, inclusief rente.

In dit bericht willen we het eens met je hebben over refurbished toestellen. Wat is het precies en waarom zijn deze toestellen een stuk voordeliger voor je portemonnee.

Wat is refurbished nu eigenlijk?

De letterlijke vertaling is ‘gereviseerd’. Een woord dat je misschien wel iets zegt. In feite is het een soort van tweedehands, maar dan met de een kwaliteitscontrole. De toestellen worden volledig opgeknapt, zowel van buiten als van binnen, en krijgen zo een tweede leven. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het opkopen van oudere modellen van populaire toestellen.

Deze bedrijven controleren alle toestellen, knappen ze op en verkopen ze tegen een gereduceerd tarief. Zo kun je vaak een relatief nieuw toestel in je bezit hebben voor een fractie van de nieuwprijs. Vaak gaat het om iets oudere modellen van 1 tot 3 jaar oud. Het zijn dus vaak niet de nieuwste modellen, maar de oudere modellen zijn nog steeds goed bruikbaar voor de meeste mensen. Daarom is het zeker een goed idee om hier gebruik van te maken, het kan je immers veel geld schelen.

Apple apparaten populair als refurbished

Ieder jaar komt er wel een nieuwe iPhone of Macbook uit waar mensen letterlijk voor in de rij staan. Deze nieuwe producten hebben altijd een flink prijskaartje die veel mensen graag betalen. Voor vragen krijgt de Youfone klantenservice vaak veel te horen. Toch kan of wil niet iedereen zo’n bedrag neerleggen voor het nieuwste model en deze mensen kiezen soms voor een Android toestel. De vraag naar oudere modellen iPhone is ook nog heel erg hoog. Bedrijven die zich specialiseren in refurbished toestellen kopen grote partijen oudere modellen iPhone’s in.

Dat kan bijvoorbeeld oude voorraad zijn van een grote retailer, maar het kan ook van een bedrijf afkomstig zijn dat zijn werknemers een iPhone of Macbook verschaft heeft. Het bedrijf heeft de toestellen afgeschreven en heeft er niets meer aan. De inkopers kopen zo een grote voorraad in en controleren deze. De toestellen zijn voor consumenten nu voor een lager bedrag beschikbaar. Natuurlijk heeft een iPhone van 2 jaar geleden niet alle functionaliteiten als het nieuwste model, maar je kunt hem nog prima gebruiken en hebt dan toch een iPhone in je broekzak zitten.

Vaak kun je de telefoons in verschillende kwaliteit krijgen. Zo zijn er toestellen die er nog als nieuw uitzien en toestellen met lichte gebruikersschade. De prijs varieert hier uiteraard voor. Als je een refurbished toestel hebt aangeschaft, dan is een sim only abonnement erbij afsluiten zeker een goede keuze.