Voorkom ongelukken: gebruik je smartphone niet achter het stuur!

De smartphone is een belangrijk onderdeel van het leven geworden. Mensen hun hele leven staat erop. Er wordt dagelijks veel naar de telefoon gekeken, bijvoorbeeld om berichten te checken of de status op Facebook te controleren. Een vrij grote groep mensen zet deze activiteiten ook voort achter het stuur. Dat is enorm gevaarlijk, omdat je de ogen niet meer op de weg hebt. Wij geven vandaag enkele tips om ongelukken te voorkomen!

Toestel op stil zetten

Als je aan het rijden bent, dan moet dit je volledige aandacht hebben. We hebben de neiging om toch even op de telefoon te kijken als deze een melding geeft. Er komt bijvoorbeeld een Whatsapp berichtje binnen, of iemand stuurt je via social media een berichtje. Vaak maakt de smartphone daarvan een melding en als je achter het stuur zit, zou je hierdoor afgeleid kunnen worden. Zet daarom voordat je de auto instapt heel bewust je telefoon op stil. Als je aan het autorijden bent, heeft dat je volledige aandacht nodig! De mensen die je berichten sturen moeten maar even wachten. Ook kun je de telefoon in vliegtuigmodus zetten, zo krijg je helemaal niets meer binnen. Als je telefoon gestolen is, dan kun je vaak achterhalen waar deze zich precies bevindt. Met een Ben aanbieding kun je trouwens veel geld besparen!

Je telefoon uit zicht leggen

Ondanks dat je telefoon op stil of in de vliegtuigmodus staat, kan je nog steeds de verleiding krijgen om even op je telefoon te kijken als je achter het stuur zit. Wanneer je telefoon niet binnen handbereik ligt, dan kan ook dit niet gebeuren. Een wat rigoureuze maar absoluut veilige manier om dit te doen is om de telefoon in de kofferbak te leggen. Zo kun je er echt niet bij en raak je ook niet in de verleiding om even te gaan kijken. Als je uitstapt moet je natuurlijk niet vergeten dat de telefoon erin ligt! Mocht je nog een voordelige sim only zoeken, kunnen wij je natuurlijk ook helpen.

Moet je toch bellen of reageren? Zoek een parkeerplek!

Er zijn natuurlijk situaties te bedenken waarbij je echt bereikbaar moet zijn. Als je gebeld wordt of een berichtje binnenkrijgt en daarop MOET reageren. Neem dan even de tijd en zoek een parkeerplek op om dit te doen. Op de snelweg zijn er voldoende plekken om in de meeste gevallen binnen 5 minuten te kunnen terugbellen of reageren. Leer jezelf aan dat je nooit of te nimmer je telefoon in de handen hebt als je in de auto zit. Als iedereen dit zou doen, zou dit het aantal verkeersongelukken gerelateerd aan smartphone gebruik achter het stuur aanzienlijk verminderen. Meer informatie: http://www.daarkunjemeethuiskomen.nl/

Bekijk ook onderstaande video waarin duidelijk wordt hoe gevaarlijk het is: