Maandaagavond is een vrouw in Leiden beroofd van haar fiets en smartphone. De beroving vond plaats op het Platsoen in Leiden. De politie Leiden stuurde afgelopen maandagavond 13-08-2018 onderstaande Tweet de wereld in:

Het signalement van de dader is een donkere man die een blauwe trui droeg. De man was ongeveer 1,70M, 25 jaar oud hij had lang krullend haar tot aan zijn billen. Hij reed weg op een knalgroene omafiets.

Oppassen met nieuwe telefoon

Helaas horen we steeds meer van dit soort berichten in het nieuws. Mensen die onder dreiging hun telefoon af moeten staan. Nu is dit natuurlijk nooit goed te praten, mensen moeten gewoon van andermans spullen afblijven. Toch kun je er wel voor zorgen dat je minder opvalt en dus niet zo snel een doelwit zult gaan worden. Zo kun je er voor kiezen om je oude telefoon nog eventjes te gebruiken en niet het nieuwste model op zal te hebben. Vaak zijn de dieven toch op zoek naar nieuwere modellen die ze kunnen verkopen voor cash. Steeds vaker kiezen mensen dan ook voor een sim only abonnement met een wat ouder toestel. Niet zozeer om dieven buiten de deur te houden, maar om kosten te besparen. Tegenwoordig moet je namelijk een lening afsluiten voor je telefoon.