Wat betekent een los abonnement eigenlijk precies?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement dan zie je regelmatig de term sim only voorbijkomen. Deze abonnementen zijn vaak een heel stuk goedkoper dan de alternatieven die worden aangeboden. Het is dus heel normaal dat je interesse hierdoor gewekt wordt.

Maar wat betekent sim only eigenlijk precies? Als je dit niet weet dan is het moeilijk om te beslissen of dit abonnement ook voor jou geschikt is. Wij leggen je graag uit wat de term precies betekent en waar je op moet letten bij het kiezen van een sim only abonnement. Op deze manier kan jij je telefoon precies gebruiken zoals jij dat graag wilt en betaal je niks teveel voor je internetdata en belminuten.

Alleen een simkaart

wat is hetDe naam sim only geeft eigenlijk al aan wat je hier precies van kunt verwachten. Het is namelijk een abonnement met alleen een simkaart. Dit in tegenstelling tot de abonnementen van telefoonprovider waar je gratis de nieuwste smartphone bij krijgt. Hier meer over in de volgende paragraaf.

Doordat je alleen een simkaart krijgt die je simpelweg in de telefoon kunt stoppen die je nu al bezit, is de enige beslissing die je hoeft te maken hoeveel belminuten, sms’jes en GB aan internetdata je wilt afnemen. Een KPN aanbieding is er in ontelbare variaties. Je kiest uiteraard een optie die past bij de manier waarop jij je telefoon gebruikt. Bel je veel met vrienden? Stuur je nog altijd sms’jes? Of doe je alles met het internet? Kijk naar de gebruikersdata van je vorige abonnement om de juiste keuze te maken.

Goedkoper dan met toestel

Een sim only abonnement is eigenlijk de tegenhanger van een abonnement met toestel. Sim only is vele malen goedkoper per maand. Dit is natuurlijk een duidelijke indicatie dat die telefoon die je gratis bij het afsluiten van een abonnement krijgt, dus eigenlijk helemaal niet gratis is. Wanneer je twee abonnementen met dezelfde hoeveelheid belminuten, sms’jes en internetdata naast elkaar legt dan kan je zien hoeveel je per maand meer betaalt. Vermenigvuldig dit door het aantal maanden dat je minimaal moet afsluiten en je hebt de prijs die je voor het telefoontoestel betaalt. Je zal merken dat een sim only afnemen en een toestel zelf kopen goedkoper is.