Los abonnement, wat is dat?

Je hoort de term sim only steeds vaker voorbij komen. Meer en meer Nederlanders kiezen er dan ook voor, het is immers een goedkoop alternatief om een mobiele telefoon te gebruiken. Maar wat is het eigenlijk? In dit artikel een korte uitleg..

Alleen betalen voor je bundel

De term sim only zegt eigenlijk al wel een hele boel over wat het precies is. Het betreft enkel een sim kaart, je weet wel dat kleine kaartje wat je in je telefoon stopt. De providers bieden deze abonnement dus aan zonder dat er een telefoon in inbegrepen in het abonnement, wat de maandelijkse kosten drastisch verlaagd. De kosten voor een Simyo aanbieding zijn dus enkel opgebouwd uit de kosten voor de bundel. En die bundel kan uit van alles bestaan. Natuurlijk belminuten, maar je kunt bij een sim only ook gerust een internet databundel afsluiten. In dit zin verschilt het niets van andere mobiele abonnementen die je mogelijk gewend bent.

Waarom is het zoveel goedkoper?

Als je gaat vergelijken bij de verschillende providers die er zijn, dan zul je merken dat de maandelijkse abonnementskosten echt een stuk lager liggen bij sim only dan bij een abonnement met een telefoon. Dat komt omdat je simpelweg niets hoeft te betalen voor de telefoon. Je zult wel zelf voor een mobieltje moeten zorgen, maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hier een oude telefoon voor te gebruiken of eens rond te gaan kijken bij tweedehands modellen.

Welke providers zijn er?

De grotere bekende providers die iedereen wel kent bieden ook sim only aan, maar er zijn ook wat kleinere providers die sim only aanbieden. Vaak maken deze wel gewoon gebruik van een betrouwbaar netwerk, zodat je daar niet op in hoeft te leveren. Wel is het verstandig om voor jezelf te bepalen wat belangrijk voor je is bij een mobiel abonnement. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld veel in het buitenland, terwijl anderen juist onbeperkt internet op hun mobiel willen. Op basis daarvan kun je eens rond gaan kijken en een vergelijking maken van de diverse providers zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie!